Utazás kép fő

Pannonhalma és Zírc

Időpont: 2022. november 6.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.30 órakor

Pannonhalma város Győr-Moson-Sopron megyében, a Pannonhalmi járás székhelye. Kedvelt turisztikai célpont, elsősorban a Pannonhalmi Bencés Főapátságról és annak épületeiről ismert, amelyek 1996 óta az UNESCO Világörökség részét képezik. Zirc város Veszprém megyében, a Zirci járás egyetlen városa, és egyben központja, „a Bakony fővárosa”. A festői település Magyarország legmagasabb fekvő városa, központja 400 m magasan helyezkedik el. A Bakony keleti részén, a Cuha patak szomszédságában fekszik.

Program

A mai napon Pannonhalmára utazunk először, ahol a Főapátság megtekintése a fő program.

A Pannonhalmi Bencés Főapátság 996-ban alapított és azóta is folyamatosan működő Szent Benedek-rendi monostor, Magyarország egyik kiemelkedő történelmi emlékhelye, egyházi és művészettörténeti központja, a Világörökség része. A monostor látogatás során végigjárjuk az apátság legszebb, látogatható részeit, a porta speciosát, a kerengőt, a könyvtárat, és természetesen a Szent Márton bazilikát is. Az utóbbi időben bővült a látnivalók sora, ezúttal már a kincstárat és egy Szent István kiállítást is megnézhetjük.

A környék még számos látnivalóval bővelkedik. Egy séta keretében látni fogjuk a Boldogasszony-kápolnát, a Millenniumi emlékművet, végigsétálhatunk a Lombkorona – tanösvényen, és megmászhatjuk a Boldog Mór kilátót is. A délutánt Zircen töltjük a Ciszterci apátság látnivalóinak megtekintésével. Egy vezetés keretében megnézzük Magyarország egyik legszebb barokk templomát. Az épületegyüttesben a közelmúltban új látnivalók is várják a látogatókat. Ilyen a Királyterem, az apátság egykori reprezentációs terme, ahol a főúri és királyi vendégeket szállásolták el. Illetve ezzel együtt fel lehet kapaszkodni a Vörös toronyba egy különleges csigalépcsőn, és gyönyörködni a mesés panorámában.

Belépő: kb. 6000,- Ft/fő. Várható visszaérkezés Budapestre 19-20 óra körül.

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 8.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Pannonhalma és Zírc 1Pannonhalma és Zírc 2Pannonhalma és Zírc 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.