Utazás kép fő

KŐSZEG – VELEM – CÁK

LÉKA VÁRA - WIENER NEUSTADT

GESZTENYE FESZTIVÁLLAL


Időpont: 2023. október 14-15.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.00 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)                

Elhelyezés: 2 ágyas szobákban

Program

1 nap: Elsőként Kőszegre látogatunk el, ahol a Jurisics vár felkeresésével kezdjük programunkat, melynek legrégebbi része a 13. században épült, de a későbbi korok átépítései nyomán gótikus, reneszánsz, barokk elemeket is láthatunk. Legismertebb ostroma idején Jurisich Miklós várkapitány védte az ostromló törökökkel szemben. A várlátogatás során megismerhetjük a vár történetét, többek közt ennek az ostromnak az eseményeit is. Az egykori várélet kel életre a főúri konyha, a fegyvertár, és a lovagterem segítségével, de találkozunk a Szent Korona és az Esterházyak emlékével is. Ezt követően egy séta keretében megismerjük a város többi látnivalóját is. Kőszegről tovább buszozunk Velem felé, de útközben megállunk kicsit Cákon. Megnézzük a pincesort. Jelenleg a pincesor egy kis skanzen, néhány épületbe be is tudunk menni, láthatunk itt különböző régi szőlészeti-borászati eszközöket, oldalorsós, kősúlyos és középorsós szőlőpréseket, az egyik pincében pedig kádárkiállítás található. Következő megállónk Velem ahol belecsöppenünk a Gesztenye Fesztivál forgatagába. A gasztronómiai, hagyományőrző ünnep alkalmával a gesztenye számtalan formában kerül feldolgozásra. Hagyományos módszerekkel sütik, de kóstolhatunk gesztenyéből készült lekvárt, pálinkát, rétest, és számtalan más finomságot. Tartalmas napunk után szállás elfoglalása és a vacsora elfogyasztása.

2 nap: Reggeli után buszra szállunk és megtekintjük Léka várát. 1200 körül emelték a Güns völgye fölé. Napjainkban Ausztria utolsó igazi lovagváraként várja a látogatókat. A várban megtekinthetjük a vártörténeti kiállítást, a középkorban használt kínzóeszközöket, a Templomos lovagok titkos összejöveteleinek helyszínét. A vár legizgalmasabb része a lovagterem, mely a kor legszebb világi építészeti emlékei közé tartozik.

Várlátogatás után irány Wiener Neustadt - Bécsújhely, főtere a Szentháromság-szoborral igazi ékszerdoboz. Legjelentősebb épülete a prépostsági főplébánia-templom (közkeletű nevén a Dóm), kettős tornyával. Déli oldalán Zrínyi Péter és Frangepán Ferenc sírköve van befalazva, akiket itt fejeztek le 1671-ben. A város délkeleti részében található a 12. században épült Babenberg hercegi kastély. Városnézésünk után elindulunk haza. Várható érkezés Budapestre 21 óra körül. Várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül.

Belépők és helyi költségek kb. 4.000,- Ft/fő + 15 €/fő + IFA 450 Ft/fő.

Részvételi díj: 59.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 46.990,- Ft/fő

Egyágyas felár: 14.000,- Ft/fő

BBP + Stornó biztosítás: 1.980,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
KŐSZEG – VELEM – CÁK -
LÉKA VÁRA - WIENER NEUSTADT 
GESZTENYE FESZTIVÁLLAL 1KŐSZEG – VELEM – CÁK -
LÉKA VÁRA - WIENER NEUSTADT 
GESZTENYE FESZTIVÁLLAL 2KŐSZEG – VELEM – CÁK -
LÉKA VÁRA - WIENER NEUSTADT 
GESZTENYE FESZTIVÁLLAL 3KŐSZEG – VELEM – CÁK -
LÉKA VÁRA - WIENER NEUSTADT 
GESZTENYE FESZTIVÁLLAL 4KŐSZEG – VELEM – CÁK -
LÉKA VÁRA - WIENER NEUSTADT 
GESZTENYE FESZTIVÁLLAL 5KŐSZEG – VELEM – CÁK -
LÉKA VÁRA - WIENER NEUSTADT 
GESZTENYE FESZTIVÁLLAL 6
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.