Utazás kép fő

ADVENT MARIAZELLBEN

Időpont: 2023. december 2.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.30 órakor

Adventi időszakban Mariazell teljesen megváltozik, érzelemmel töltött, meghitt, régi karácsonyi hangulatot áraszt. A Bazilika hatalmas épülete előtt találjuk az adventi vásár központját. Romantikus templomi dallamok és karácsonyi illatfelhő száll a levegőben. Természetesen a hagyományos forralt bor és a sült alma sem maradhat ki! Csodálatos adventi kivilágítás várja az ide látogatókat! Légy részese Te is a fantasztikus hangulatú adventi Mariazell vendégszeretetének és csodáld meg a világ legnagyobb adventi koszorúját, az ökröket és szamarakat felvonultató élő jászolt valamint a mariazelli adventi kalendáriumot! Igazi „tüchtig” osztrák városka és Európa egyik legnagyobb zarándokhelye Ausztria szívében.

Program

Európa egyik leghíresebb búcsújáróhelye a magas hegyekkel övezett kisváros, Mariazell, mely a magyarok számára különös jelentőséggel bír. A legenda szerint Nagy Lajos magyar király Amurát szultán elleni ütközete előtt a Celli Máriához könyörgött: adjon valami jelet neki, merje-e vállalni az ütközetet a törökök túlerejével szemben. A történet így kezdődik, és aki eljön, megtudja, hogyan folytatódik. Látogatásunk alkalmával felkeressük a kegytemplomot, a kálváriát, a több mint 300 kis figurát számláló faragott Betlehemet és a szent kutat. Szabadidő keretében lehetőség nyílik Mariazell házi-hegyére, a Bürgeralpera is feljutni a felvonó segítségével, ahonnan a körülöttünk elterülő hófödte panorámában gyönyörködhetünk. A városnézés után egy likőrüzembe látogatunk, ahol fény derül e helyi termék gyártásának titkaira. A program után pedig részvétel az adventi vásárban, illetve a szabadidő alatt lehetőség lesz a híres Pirker mézeskalács manufaktúra meglátogatására is. Az adventi forgatagban látható a világ legnagyobb adventi koszorúja, az embermagasságú mézeskalács ház és az angyalok postahivatala is várja a látogatókat a kézműves termékek és ajándékok mellett. Visszaérkezés Budapestre a várhatóan 22-23 óra között.

Belépők: kb. 10,- €

Részvételi díj: 22.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 15.990,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
ADVENT
MARIAZELLBEN 1ADVENT
MARIAZELLBEN 2
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.