Utazás kép fő

TULIPÁNVIRÁGZÁS KŐRÖSHEGYEN

Szántódpusztai Majorság

Időpont: 2024. április 14.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.30 órakor

Magyarország legnagyobb Tulipánszürete közel félmillió tulipánnal vár! A tavalyi elsöprő népszerűségnek köszönhetően idén tavasszal dupla mennyiségű tulipán, újabb területek és teljesen új fotós elemek várják látogatóinkat a Balaton mellett!

Két, fotózás céljára elkülönített tulipánmező garantálja a látványos hátteret a szüreteléshez. A további területek folyamatosan virágoznak, ahova változatos fajtájú, színű és alakú tulipánokat ültettek. Szakaszosan nyitják meg a leszedhető sorokat, így biztosítva, hogy a szüret teljes ideje alatt legyen elérhető virág a látogatóknak.

Program

Mai napunkat Szántódpusztán kezdjük. A közelmúltban adták át a teljesen felújított egykori majorságot. A birtokon 13 épület és építmény újult meg és gazdagodott különböző szolgáltatásokkal, így a látogatók eredeti helyszíneken ismerhetik meg a régebbi korok gazdálkodásának és életmódjának emlékeit, egy 150-200 évvel ezelőtti birtok és annak közösségének mindennapjaival ismerkedhetnek meg, sőt mi több: újraélhetjük azokat! Megismerhetjük a szántódi rév történetét, miközben beülünk egy balatoni csónakba, de megtudhatjuk azt is, hogy mit ettek a szántódpusztai cselédek. A Magtárban látható, kétszintes kiállítás a búza útját mutatja be, a fogadóépületben pedig egy babamúzeum is megnyílt a látogatók előtt. Hétvégenként termelői és kézműves piac is várja a látogatókat, aminek mi is részesei is lehetünk. A közel 7 hektáros Kőröshegyi levendulás festői környezetben helyezkedik el. Tavasszal virágzó tulipánmezők varázsolják el az ide érkezőket. Rendkívül  változatos fajtájú, színű és alakú tulipánokat láthatunk mindössze 2 kilométerre a Balatontól. A birtok kellemes, tiszta és szépen rendezett, ráadásul lélegzetelállító balatoni panorámával rendelkezik. Lehetőség van vásárlásra is. A virágokon kívül különböző kézműves termékeket is árulnak. Hazafelé megállunk Siófokon, ahol szabadidő keretében sétálhatunk a tó partján, kicsit élvezhetjük a Balaton hangulatát hazaindulásig.

Indulás Budapestre 18 órakor, érkezés 19-20 óra körül.

Belépők kb.: 5.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 16.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 11.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Megtelt
TULIPÁNVIRÁGZÁS KŐRÖSHEGYEN
Szántódpusztai Majorság 1TULIPÁNVIRÁGZÁS KŐRÖSHEGYEN
Szántódpusztai Majorság 2TULIPÁNVIRÁGZÁS KŐRÖSHEGYEN
Szántódpusztai Majorság 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.