Advent Csorna és Szombathely 

Időpont: 2021. december 18.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

Szombathely megyei jogú város a Nyugat-Dunántúl régióban. Vas megye, a Szombathelyi egyházmegye és a Szombathelyi járás székhelye, Magyarország egyik legrégibb városa, melyet a nyugat királynőjének is neveznek. Csorna város Győr-Moson-Sopron megyében, a Csornai járás székhelye. A megyeszékhely után a megye ötödik legnépesebb települése. „A Rábaköz fővárosa.” Területe a Fertő–Hanság Nemzeti Park része. A városhoz tartozik Földsziget, illetve Csatárimajor is.

Program

Elutazás 07:30 órakor a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett). Első programunk a Csornai Premontrei Apátság meglátogatása. A Csornai Premontrei Prépostság Csorna egyik legimpozánsabb épületegyüttese, a város szívében található. A ma is működő rendház és plébániatemplom mellett az épület ad otthont a Csornai Múzeum számára.  Tavaly került átadásra a felújított épületegyüttes, egy új Látogatóközponttal együtt. Régi fényében állították helyre a díszkaput, a templom előcsarnokát, a díszlépcsőházat, valamint a premontrei könyvtárat és az apáti kápolnát, amelyek ezután megnyíltak a látogatók előtt.

Szombathelyen egy városnézés keretében ismerkedünk a legszebb terekkel, épületekkel, majd a Szily János Egyházmegyei gyűjteménnyel ismerkedünk. Ennek keretében megnézzük a Püspöki Palota I. emeleti barokk termeit, többek közt a magánkápolnát, a Mikes-könyvtárat, és a Szent Pál termet. Az első emeleten nyert elhelyezést a kincstár, ahol az egyházmegye legértékesebb műkincseit csodálhatja meg a látogató. a Székegyház tornyában kialakított kiállító helyiség, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra. Kihagyhatatlan látnivaló Szombathely méltán világhírű ókori emléke. Isis istennő temploma és a mellette található látványos kiállítás, Szombathely legismertebb, méltán világhírű ókori emléke az Iseum. A hatalmas szentély együttes a világon ma ismert, részben vagy egészben feltárt római kori Isis-templom közül a harmadik legnagyobb - méreteit tekintve csak az alexandriai és a Róma városi főtemplomok voltak nagyobbak nála. Városnézés után szabadidő keretében további sétákra nyílik lehetőség, illetve részt lehet venni az adventi, ünnepi forgatagban. Budapestre érkezés 20-21 óra körül.

Belépő: kb. 4.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 8.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Utazás kép 1Utazás kép 2Utazás kép 3Utazás kép 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

8 190 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.