Utazás kép fő

A Szlovén Alpok és Adria természeti kincsei és várai

Időpont: 2021. augusztus 5-8.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: Blaha Lujza tér, Corvin áruház előtti parkolóból

Indulás: órakor

Program

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Szállás: 3*-os szálloda Ljubljana közelében, 3 éjszaka, 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

1. nap: Maribor - Celje Kora reggel indulás Budapestről. Utazás a második legnagyobb szlovén városba, Mariborba: séta a Dráva parti óvárosban, ahol a világ legrégibb ma is termő szőlőtőkéjét is láthatjuk. Délután látogatás a Cillei grófok egykori várkastélyába, a Celjei várba. A vár 400 méterre emelkedik a város fölé, gyönyörű panorámát nyújtva a Savinja folyó völgyére. Az esti órákban érkezés a szállásra.

2. nap: Trieszt – Koper - Piran Reggeli után indulás a Monarchia tengeri kikötőjébe, Trieszt-be*. Városnéző sétánk során érintjük a Piazza Unita d’Italia századfordulós palotáit, a tengerbe nyúló Molo Audace-t, a Nagy Csatornát, a piacot, valamint számos római kori emléket. Délután rövid megálló Koperben, seta az óvárosban, majd látogatás a középkori jellegét ma is őrző, festői szépségű Piran városában. Szabadprogram, strandolási lehetőség az Adriai tengerben. * . A trieszti programot függővé tesszük a magyar és olasz kormány megállapodásától és a határhelyzettől (ha ezt ésszerű kihagyni – pl. túl sokat kellene várakozni a határon -, akkor több időt töltünk a szlovén tengerpart városaiban).

3. nap: Bled – Bohinj - Ribcev Laz Utazás az évszázadok óta kedvelt pihenőhelyre, Bled városába: látogatás a sziklára épült várkastélyban, majd szabadprogram, séta a tó körül. Délután utazás a Triglav Nemzeti Park területén a Júlia Alpok egyik ékességéhez, a bohinji tóhoz. A tó vize fjordként nyúlik be a Nemzeti Park hegyei közé. Séta a tóparti településen, Ribcev Lazban, látogatás a Keresztelő Szent János templomban. Strandolási lehetőség a tóban, vagy fakultatív programlehetőség: Séta a Savica vízeséshez (innen ered a Száva) - mely kb. háromnegyed órás sétával érhető el (kb. 3 €). Az esti órákban érkezés a szállásra.

4. nap: Ljubljana – Ptuj Reggeli után ismerkedés Szlovénia hangulatos fővárosával, Ljubljanával. Séta a belvárosban: hármas híd, ferences templom, Szent Miklós székesegyház, séta a várhoz. Rövid szabadprogram után utazás tovább. Séta az egykor salzburgi érsekséghez tartozó Ptuj városában: Orfeusz emlékmű, látogatás a várban (hangszergyűjtemény, farsangi jelmezek kiállítása). Megálló Ptujska Gora kegytemplománál, melynek legnagyobb éke a főoltáron lévő Mária dombormű. Szűz Mária oltalmazó palástja alatt látható Zsigmond király és Cillei Frigyes alakja. Búcsú Szlovéniától, érkezés haza az esti órákban.

Részvételi díj: 109.000 Ft/fő

Mely tartalmazza: Utazás teljes költségét (autóbusz, útdíjak, parkolási díjak, stb.) Szállást 3 csillagos hotelben 3 éjszakára, 2-3 ágyas szobákban Félpanziós ellátást: reggelit és vacsorát Programok, belépőjegyek költségét Idegenvezetés és az idegenforgalmi adó költéségét Baleset,- betegség és-poggyászbiztosítást (Aegon Világlátó Arany biztosítás) Útlemondási (stornó) biztosítást Z1 záradékkal kiegészítve (Covid19 miatti karantén esetére kiterjesztve) A részvétel feltétele: védettségi igazolvány a konzuli szolgálat honlapján található információk szerint: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovenia 

Részvételi díj: 109.000,- Ft/fő 

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

si ikon
Akciókorutazasföldönvaroslatogatasújdonság
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.