Utazás kép fő

Mórahalom – Ásotthalom - Röszke

Időpont: 2023. május 13.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 7.00 órakor

Program

Elsőként Ásotthalomra látogatunk, ahol Rózsa Sándor nyomába eredünk a nemrég megnyílt Élményház segítségével. A vidékéhez megannyi szállal kötődő Rózsa Sándor korából származó tárgyak és képek mellett berendezték a betyárvezér börtöncellájának utánzatát is, ahol Rózsa Sándor élethű szobra szóban is köszönti a látogatókat. Nemrég építették újjá Tömörkény István író szüleinek tanyáját, melyben a paraszti életforma korhű tárgyi emlékein kívül természetesen az író emlékeivel is találkozhatunk.

Mórahalom sok látnivalót és élményt kínál. Ellátogatunk a Homokháti Emlékházba, ahol Klebelsberg Kuno munkásságát bemutató emlékszobát, valamint a mórahalmi lakosok által összegyűjtött tárgyak tekinthetők meg, amely lakóterek szerinti csoportosításban mutatják be a mórahalmi lakosság egykori élettereit.

Különleges kalandnak ígérkezik a Bivalyrezervátum felkeresése is, mely gyönyörű természeti környezetben, a Nagyszéksós-tó környékén található, biztosítva az Alföld hamisíthatatlan hangulatát. Területe körbejárható, gyakran a kerítéshez közel legelésző állatok egészen közelről is megfigyelhetők, illetve a terület mellett elhelyezett magaslesről az egész táj átlátható.

Természetesen nem maradhat ki a Rétes ház sem, ahol a hagyományosan készült kézzel húzott rétes, e jellegzetes magyar sütemény mennyei ízvilágával ismerkedhetünk.

Az Ezer Év Parkja, egy kéthektáros szabadtéri kiállítóhely, ahol az ország fontos műemlékei az eredeti méretükhöz képest 1:25-ös méretarányban csodálhatóak meg. 

Az országszerte híres szegedi fűszerpaprika termelő tájkörzet szívében helyezkedik el a Röszkei Paprika Park. A parkban létrehozott múzeumban megismerkedhetnek a fűszerpaprika származásával, hagyományos és modern feldolgozásával, felhasználásával, és még sok más érdekességével.

Belépők: kb. 6.000,- Ft/fő

Várható visszaérkezés Budapestre, 20-21 óra körül.

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 12.490,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Mórahalom – Ásotthalom - Röszke 1
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.