Utazás kép fő

ŐRSÉG SZÍVÉBEN SZLOVÉN KIRUCCANÁSSAL

JÁK – ŐRISZENTPÉTER – SZALAFŐ – RÖNÖK – HEGYHÁTSZENTJAKAB –

PANKASZ – VELEMÉR – MAGYARSZOMBATFA – SZŐCE

Időpont: 2024. november 1-3.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

1. nap: Elsőként a Jáki templomot látogatjuk meg, mely a magyarországi román stílusú építészet kiemelkedő alkotása. Építészeti megoldásai, faragványai, freskói méltó emléket állítanak a 12. század világának és művészetének. Következő látnivalónk a különös sorsú, rönöki Szent Imre templom. A templomot 1904-ben szentelték fel, de 51-ben a határ közelségére hivatkozva bezárták. A nyolcvanas évek elején a burgenlandi és magyar hívők felújították. Innen átruccanunk Szlovéniába, ahol az ország legnagyobb kiterjedésű várépületét, a Gradi várat keressük fel. A legenda szerint templomos lovagok rakták le a vár alapjait. Gótikus, román és barokk stílusjegyek is felfedezhetők a várépületen, tükrözve tulajdonosainak nagyságát. A vár nincs teljes egészében felújítva, de így is impozáns látvány, felújított termei kiállítóhelyként látogathatóak. Hatalmas park veszi körül, ahol úgy tartják különböző energiák törnek fel a Föld mélyéből.  Végül Szentgotthárdra igyekszünk. Szentgotthárd egyik legszebb éke a Máriaújfalu településrész szélén elterülő Hársas-tó. Az 1 km hosszú, kavicsozott tanösvény a Hársas-tó természeti értékeit mutatja be nyolc bemutatótáblán. Körbevezetve a kirándulókat a tó körül. Természetesen a belváros területén is teszünk egy sétát, mielőtt szállásunkra érnénk.

2. nap: Mai napunk az Őrség szívében telik. Az Őrség központja, a jellegzetes szeres település, Őriszentpéter legjelentősebb látnivalója a román kori Szent Péter templom és a középkori téglaégető építménye. Az egyszerűségével lenyűgöző árpád kori templom déli oldalán román stílusú faragott bélletes kaput és különböző méretű résablakokat találunk. Meglátogatjuk Magyarszombatfát, mely nemcsak a haranglábáról, fazekas műhelyeiről is ismert. A sovány földek mellett az agyag nagyon sok családnak nyújtott ezen a tájon megélhetést. A Kerámiagyár egykori épületében rengeteg élmény vár minket. Veleméren az Árpád kori templomot nézzük meg, mely az Őrség ikonikus temploma. Kelet felé tájolásából adódóan, látható a fényjátéka és freskótöredékei okán egyedülálló hazánkban. Szentgyörgyvölgy református temploma a magyarországi festett kazettás mennyezetű református templomok egyik leglátványosabb példája. Csesztregen a legelőre vezető út mellett a kis, szabálytalan alakú telken fennmaradt régi épület az un. kanászház. Négy apró helyiségből áll: egy tető alatt találjuk a szobából, konyhából és kamrából álló lakrészt a kecskeóllal. 

3. nap: Mai napunk egy különleges látnivaló vár minket Szalafő – Pityerszeren egy jellegzetes őrségi épületekből álló együttest, a skanzent keressük fel. Különlegességét az adja, hogy más skanzenekkel ellentétben itt az épületek máig az eredeti helyükön vannak. Meglátogatunk egy portát, ahol hagyományosan pirítással és hideg sajtolással készített növényi olaj különlegességekkel foglalkoznak. Részesei lehetünk egy hagyományos olajütés bemutatásnak, és természetesen vásárlásra is nyílik lehetőség.   Pankaszon, az Őrség legrégebbi szoknyás haranglábát nézzük meg. A Szőcei láprét és a patakvölgy az Őrség egyik leghíresebb természeti látnivalója. Legjelentősebb rajta a tőzegmohás láp. A láprétre a taposás elleni védelem érdekében pallósort építettek ki, ezen haladnunk végig, miután a Lápok Házában interaktív élményt kínáló bemutató-helyet nézünk meg a lápok titokzatos világáról. Hegyhátszentjakabon a Vadása tónál sétálunk egyet, és megtekintjük a 13. századi templomát is.

Részvételi díj: 109.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 88.880,- Ft/fő

Fix ülőhely: 5.000,- Ft/fő

Egyágyas felár: 36.000, - Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 2.580, - Ft/fő

   A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

  Az utazás 35 fő jelentkezésével indul!

undefined ikon
ŐRSÉG SZÍVÉBEN
SZLOVÉN KIRUCCANÁSSAL 1ŐRSÉG SZÍVÉBEN
SZLOVÉN KIRUCCANÁSSAL 2ŐRSÉG SZÍVÉBEN
SZLOVÉN KIRUCCANÁSSAL 3ŐRSÉG SZÍVÉBEN
SZLOVÉN KIRUCCANÁSSAL 4ŐRSÉG SZÍVÉBEN
SZLOVÉN KIRUCCANÁSSAL 5ŐRSÉG SZÍVÉBEN
SZLOVÉN KIRUCCANÁSSAL 6ŐRSÉG SZÍVÉBEN
SZLOVÉN KIRUCCANÁSSAL 7ŐRSÉG SZÍVÉBEN
SZLOVÉN KIRUCCANÁSSAL 8
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.