Utazás kép fő

Veszprém megye két gyöngyszeme

Sümeg és Tapolca

Vár, Püspöki Palota, Tavasbarlang  

Időpont: 2023 március 17.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 7.00 órakor

Program

Látogatásunkat Sümegen kezdjük, ahol először a történelmi emlékű Sümegi várat keressük fel. A várban berendezett I. Történelmi Élménypark egyedülálló módon mutatja be a középkori várak életét. Láthatunk börtönkiállítást, püspöki lakószobát, tanácstermet, egy korabeli bognárműhelyt korabeli szerszámokkal és a megújult várkápolnát sok más izgalmas látnivaló mellett. A várba egy rövid emelkedő vezet fel. Visszatérve a vár alatt található, közelmúltban felújított, átadott Püspöki Palota megtekintésével folytatjuk programunkat. Különleges élmény a veszprémi püspökök “soha nem látott szépségű rezidenciájába” belépni, és a palotát építtető Padányi Bíró Márton életét nyomon követve megismerni azt. A kiállítás számos olyan, illúziókeltő- és szemléltető eszközt alkalmaz a kor bemutatására, amellyel közelebb hozza a látogatóhoz a több száz évvel ezelőtti világot. 

 A város utcáin sétálgatva találkozhatunk még a másik kiemelkedő műemlékével, a Ferences templommal és kolostorral. A városfalakon kívül található temetőben felkeressük Kisfaludy Sándor és Szegedy Róza sírját.

Délután Tapolcára utazunk. A közelmúltban létesített új látogatóközpont segítségével megismerkedünk a barlangok világával. (interaktív kiállítás, filmvetítés) Majd egy titokzatos, város alatti csónakázás során gyönyörködhetünk a felújított Tapolcai-tavasbarlang fényeiben. Ezután marad még egy kis szabad idő a város központjában. A Malom–tó és környéke különleges mediterrán hangulatot áraszt.

A tó körül sétálgatva megtekinthetjük Batsányi János és felesége Baumberg Gabriella szobrát és a festői malomépületet. Visszaérkezés Budapestre 20 óra körül. Belépők: kb. 8.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 15.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 10.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Sümeg és Tapolca - 
Vár, Püspöki Palota, Tavasbarlang   1Sümeg és Tapolca - 
Vár, Püspöki Palota, Tavasbarlang   2Sümeg és Tapolca - 
Vár, Püspöki Palota, Tavasbarlang   3Sümeg és Tapolca - 
Vár, Püspöki Palota, Tavasbarlang   4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

10 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.