Utazás kép fő

ANTIK KÖRUTAZÁS TÖRÖKORSZÁGBAN

Utazás: Repülő

Indulás: Budapest Liszt Ferenc repülőtér

Résztvevők: 2 fő

Utazás ideje: 2023-10-05, 6 nap / 5 éj

Ellátás: Félpanzió

Szoba: 2 ÁGYAS elhelyezés

Teljes ár: 610.200 HUF /2 fő

TÖRÖKORSZÁG. Egy ország, aminek kisujja még Európához tartozik, karját viszont már Ázsia birtokolja. Egy színes, impulzusokkal teli ország és nép. Számos ősi kultúrának bölcsője ez a vidék így az sem véletlen, hogy szinte lépten-nyomon több ezer éves régészeti leletek otthona is az ország. Ezek a tájak hátborzongatóan egyedi légkörrel bírnak. Az utazó, aki megáll egy szobor vagy egy mozaik előtt, vagy letekint a tündérkémények csúcsaira egy olyan tájat szemlél, ami tele van mesékkel, élettörténetekkel és történelmi eseményekkel. Az élet kódexe ez a táj. Bár nagyon szeretjük Isztambult, mégis a török kultúrát és Törökország más vidékeit is nagy örömmel mutatjuk meg bárkinek. Körutazásunk mérföldköveit is úgy tettük le, hogy a megtett kilométerek függvényében a lehető legnagyobb merítés és betekintést adhassunk kíváncsi utazóinknak. A legtöbbet adni az ott élő emberek mindennapjaiból, a kultúrális örökségből és azokból az építészeti emlékekből, romvárosokból, antik emlékekből, történelemkönyvből emlékezetünmkből előbukkanó események helyszíneiről, amelyek az egész világon egyedülállóak és aminek a törökök lelkes őrzői.  

PROGRAMUNKAT azoknak ajánljuk jó szívvel, akik nem csak fizikailag, hanem ráadásképpen egy szellemileg is aktív hetet szeretnének eltölteni Törökország ezen nyugati részén. Akik velünk tartanának a trójai falóhoz, Pergamon hatalmas ránk maradt "tudástárához", Pamukkale türkizkék lépcsőihez. Akik testközelből ismerkednének meg az ókori antik városok, civilizációk ránk maradt és feltárt kincseivel, kultúrájával, azokkal az emberekkel, akik ma is ott élik mindennapjaikat, életüket. Egyszóval azoknak ajánljuk, akik a jelenben utazva kalandoznának velünk vissza a múltba. Természetesn ajánljuk azoknak is, akik jártak már Törökországban de érzik, hogy valami rejtélyes erő visszahívja őket és szívesen visszatérnének a török vidék és a török emberek világába. 

Az ár tartalmazza

EXTRA TARTALOM

 • a körutazás alatt látogatott beltéri és szabadtéri múzeumokba a belépőjegyek költségét

 • a körutazás szervezett programjain való részvétel költségét

       

UTAZÁS

 • repülőjegy : Budapest - Isztambul odaúton

 • repülőjegy : Antalya - Isztambul - Budapest visszaúton 

 • reptéri illeték

       

ELHELYEZÉS

 • 3*-os vagy 4*-os szállodában  a körutazás időtartamát tekintve 5 éjszakára

 • idegenforgalmi adó 

      

ELLÁTÁS

 • reggeli a szállodában a körutazás ideje alatt összesen 6 alkalommal

 • vacsora a szállodában a körutazás ideje alatt összesen 5 alkalommal

     

KIEGÉSZÍTÉS

 • magyarul beszélő idegenvezető a programokon a körutazás teljes ideje alatt

 • audio guide készülék használata 

 • a Törökországon belüli utazásokon a csoport létszámának megfelelő légkondícionált mikrobusz vagy autóbusz​

Programok

1. NAP PROGRAMJA – Magyarország, Isztambul, Rodostó, Canakkale

Érkezés Isztambul Nemzetközi Repülőterére a kora délutáni órákban. Itt már transzferbuszunk vár minket, s visz minket egyenesen Rodostóba, ahol a Rákóczi Múzeumban teszünk látogatást. Itt élt utolsó éveiben II. Rákóczi Ferenc társaival (Bercsényi Miklós, Eszterházy Antal, Csáky Mihály és Mikes Kelemen) 1718 és 1735 között, haláláig. Innen tovább utazunk az Európát Ázsiával összekötő szoros kijáratánál fekvő Canakkale- ba, amely az ókor óta lakott terület. Szállás és vacsora Canakkale-ban (1éj).

2. NAP PROGRAMJA – Canakkale, Trója Pergamon, Kusadasi

Reggeli a szállodában, majd egyre beljebb haladunk Törökország Kis-Ázsiai részén. Első állomásként ellátogatunk Trójába, melyet Homérosz eposza tett híressé. Az Iliász szerint itt zajlott a legendás trójai háború. Következő állomásunk Pergamon lesz. Pergamon akropolisza volt a hellenisztikus Attalid-dinasztia fővárosa, a tanulás fő központja az ókorban. A város túlélte a perzsa uralmat és Nagy Sándor hódítását. Történelmének legszebb szakasza az volt, amikor csaknem 150 éven keresztül lehetett a Pergamoni Királyság fővárosa i.e. III. és II. század között. Ebben az időben a kor legnagyobb könyvtárát építették fel itt, és a város a gyógyászati központok egyike volt.  A gazdag programot követően érkezünk meg az Égei-tenger partján fekvő üdülővárosba, Kusadasi- ba. Utazás a szállodába, a szobák elfoglalása, majd vacsora következik. Szállás és vacsora Kusadasi-ban (1 éj).

3. NAP PROGRAMJA – Kusadasi, Epheszosz, Szűz Mária háza, Pamukkale

Reggeli a szállodában, majd elindulunk Pamukkale felé. Az oda vezető út is páratlan látnivalókat kínál. Útközben megállunk Epheszoszban. Epheszosz hírnevét annak köszönheti, hogy itt található az Artemisz-templom, ami az ókori világ hét csodájának egyike volt. Epheszosz romvárosa ma Törökország legfontosab archeológiai helyszíneinek egyike. Délután lehetőségünk lesz megtekinteni a Selcuk közelében fekvő Szűz Mária házát is. Szűz Mária életének utolsó éveit ebben a házban töltötte. A természeti értékeiről híres Pamukkale- ba délután érkezünk. Pamukkale az UNESCO világörökség része, ismertté ásványi anyagban gazdag termálvizei tették, amelyek fehér mészkő teraszokon folynak le. Hierapolis városa egyike volt a Római Birodalom híres fürdővárosainak, melynek neve “szent város” –t jelent, mert úgy tartották, hogy Apolló isten alapította. Ezt követően utazás a szállodába és a szobák elfoglalása következik. Vacsora a szállodában. Szállás és vacsora Pamukkale-ben (1 éj).

4. NAP PROGRAMJA – Pamukkale, Lükia-partvidéke, Kayaköy, Pillangók völgye, Ölüdeniz lagúnái, Fethiye

Reggeli a szállodában, majd utunk lélegzetelállító tájakon vezet keresztül Törökország Kis-Ázsiai részén. Törökországnak ezen része ősidők óta lakott terület, számos legenda és mítosz otthona, több ezer éves történelemmel rendelkezik. Szemet gyönyörködtető szikla oázisban találjuk a Pillangók-völgyét, amely több mint 80 fajta lepkefaj otthona. Olajbogyó, narancs, gránátalma, őszibarack, fenyőfák sokasága övezi e vidéket. Napunk utolsó állomása a hegyek áltól övezett gyönyörű partvidék, Ölüdeniz, ahol a tenger kristálytiszta, a part homokos, a táj tényleg festői. A felejthetetlen napot követően utazás a szálláshelyre. Szállás és vacsora Fethiye- ben (1 éj).

5. NAP PROGRAMJA – Fethiye, Letoon, Aszpendosz, Perga, Antalya

Reggeli a szállodában, majd útra kelünk, hogy a mai napot kiemelkedő régészeti emlékek meglátogatásával tölthessük. Ez a történelmi régió az ókor óta lakott terület. Első állomásunk Letoon lesz, amely a lukkák (később líciaiak) vallási központja volt, ma az UNESCO világörökség része (1988) . Itt emeltek szentélyt Letónak, az anyaság görög istennőjének. Itt találhatóak a leghosszabb líciai szövegeket tartalmazó kőfeliratok. Letoon szentélyét 1840- ben fedezték fel, benne 36 ülősorral rendelkező színház, bazilika, három templom, a császári kultuszépülethez tartozó kerek karzat és egy L-alakú piaccsarnok található. Következő állomásunk a világ egyik legjobb állapotában megmaradt színházának otthona, Aszpendosz. Innen egy ősi városba megyünk, Perga romvárosa a mai napunk utolsó állomása. Szállás és vacsora Antalya- ban lesz(1 éj).

6. NAP PROGRAMJA – Antalya, Isztambul, Budapest

Reggeli a szállodában, majd megkezdjük városnézésünket a török riviéra fővárosában, Antalya- ban. Az óvárosban felkeressük a Kaleici-kikötőt, a Hadrianus-kaput. A kora délutáni órákban transzfer a reptérre, ahonnan délután indulunk haza isztambuli átszállással Budapestre.

Az ár nem tartalmazza

  UTAZÁS

 • a repülős utazásnál a túlsúlyos csomagok plusz költsége

       

ELLÁTÁS

 • a szállodákban a reggelinél és a vacsoránál fogyasztott italok, amelyek nincsenek benne az árban

 • a szállodákban a minibárból való  fogyasztás költségét

 • napközben az ebéd költségét

 • személyes kiadásokat

 • BBP baleset- és poggyászbiztosítást

 •  

 FAKULTATÍV PROGRAMOK DÍJÁT

 • - részletes tájékoztatást e-mailben küldünk


Kérjük, hogy részletesebb információért kérjen előre tájékoztatást irodánkban.
Az árak tájékoztató jellegűek, a helyek a töltöttség függvényében változhatnak, kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak és adatok, valamint leírások és információk tekinthetők ajánlatnak.
Az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk.
Amennyiben az árat euróban vagy más külföldi valutában találja, úgy az ott mellette/alatta szerepeltetett forintos összeg csak tájékoztató jelleggel van feltüntetve. Az utazásszervező fenntartja magának a jogot, hogy más árfolyamon váltsa a valutát.

undefined ikon
ANTIK KÖRUTAZÁS TÖRÖKORSZÁGBAN 1ANTIK KÖRUTAZÁS TÖRÖKORSZÁGBAN 2ANTIK KÖRUTAZÁS TÖRÖKORSZÁGBAN 3ANTIK KÖRUTAZÁS TÖRÖKORSZÁGBAN 4ANTIK KÖRUTAZÁS TÖRÖKORSZÁGBAN 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.