Utazás kép fő

Varázslatos Karácsonyi mese

Bled és a Postojnai cseppkőbarlang - 1 éjszaka szállással

Élő betlehemi jászollal

Időpont: 2023. december 28-29.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 0.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: hajnali 1.00 órakor

Elhelyezés: 3*-os szállodában, 2 ágyas szobákban ( Ljubjanában)

Ellátás: reggeli

Program

Ne maradjon le az egyik legnagyobb és legvarázslatosabb szlovéniai karácsonyi eseményről, melyet a mesés Postojnai cseppkőbarlangban rendeznek hagyományosan. A Postojnai cseppkőbarlangban berendezett Élő betlehemi jászol a világ egyik leglátványosabb karácsonyi élményét nyújtja. A mesés földalatti világban tett 90 perces csodás utazás felejthetetlen élmény az egész család számára. A 90 perc hosszú előadás az 5 km hosszú turistaút mentén látható. Az élőkép első 3,5 km-ét a látogatók a kisvasútról tekintik meg, a 1,5 km hosszú második szakaszon pedig gyalog mennek végig. Az előadás a legkisebbeket is lenyűgözi. Javasolt a kényelmes öltözék és sportcipő, de fázni biztosan senki se fog, mivel a barlangban 10 °C az állandó hőmérséklet.

1 nap: Elutazás csütörtök hajnali 1 órakor a Népliget, Planetárium melletti parkolóból. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Bledi-tóhoz. Első programként pletnákkal, kizárólag a bledi tóra jellemző csónakokkal áthajózunk a tó közepén elterülő szigetre, ahol az ikonokus Mária mennybemenetele templom áll. (Időjárás függvénye!) Visszahajózás után szabadprogram következik. az Alpok lélegzetelállító hegyvonulataival körbeölelt városkát szabad program keretében fedezhetjük fel. Lehetőség nyílik a Bledi vár megtekintésére, vagy a városban sétálva érdemes megkóstolni a híres bledi krémest.

Tovább utazunk a Postojnai cseppkőbarlanghoz. A barlang eddig felderített járatainak hossza összesen 24 km, de a turisták előtt csak 5 km áll nyitva. Ebből 3,5 km kisvasúttal és 1,5 km pedig gyalog tehető meg. A barlangban 80-90%-os páratartalom és mindössze 8-10 °C fok van télen-nyáron. Európa legnagyobb és leglátogatottabb klasszikus karsztvidéki barlangja. A fantasztikus cseppkőképződmények mellett számtalan állatfaj képviselőit is láthatjuk egy kis szerencsével. Különleges élményben lesz részünk, mert részt veszünk az egyik legnagyobb és legvarázslatosabb szlovéniai karácsonyi eseményen, melyet a mesés Postojnai cseppkőbarlangban rendeznek hagyományosan. A Postojnai cseppkőbarlangban berendezett Élő betlehemi jászol a világ egyik leglátványosabb karácsonyi élményét nyújtja. A mesés föld alatti világban tett 90 perces csodás utazás felejthetetlen élményt nyújt nekünk. A titokzatos föld alatti szépség a lehető leggyönyörűbb hátteret biztosítja, amit az Anyatermészet türelmesen, évmilliók alatt alakított ki. Több mint 150 helyi színész a kiváló zenészekkel együtt minden évben csodás karácsonyi előadással várja Önöket, mélyen a föld felszíne alatt: 16 bibliai jelenetet mutatnak be az 5 km hosszú turistaút mentén, melyet 2.100 színes égő világít meg. A hagyományos karácsonyi vásár és fényképkiállítás ünnepi hangulatot teremt a Postojnai Cseppkőbarlang Park egész területén.

Tovább utazunk Ljubjánáig. Ljubjanába érkezve elfoglaljuk a szállásunkat. Aki szeretné megcsodálhatja Ljubjanát díszkivilágításban, lilás, modern színeivel valóban egyedi, már-már mesés hangulatot varázsol a középkori belvárosi házak közé és igazán különlegessé teszi az adventi élményt.

2 nap: a reggeli elfogyasztása után városnézés Ljubjánában. Ljubjana Európa legkisebb fővárosainak egyike, azonban kellemes kulturális látnivalók sorát kínálja. A monda szerint az aranygyapjút megszerző és hazafelé tartó argonauták vezetője legyőzte az itteni tóban tanyázó sárkányt, később a sárkány vált a város jelképévé. Az óvárosa könnyed sétálással bejárható, és a dombtetőn magasodó várba akár siklóval is felmehetünk. Városnézésünk során megnézzük a Szent Miklós székesegyházat, mely a szlovén főváros legismertebb látnivalója. A barokk székesegyház belseje rendkívül gazdagon díszített freskókkal, szobrokkal, valamint a kupola kialakítása is érdemessé teszi a látogatásra.

Ljubjana óvárosa meredek domb tövében húzódik, amely kacskaringós macskaköves utcákból áll, itt-ott kitűnő állapotban lévő középkori házak láthatók. A Robba-kút, Ljubljana fontos szimbóluma, valamint a 15. században épült Városháza. Az óváros csendes és nyugodt részén található meg a bájos tér a Gornji Trg, ahol a középkori épületekben hangulatos kávézók, éttermek, és teraszos kiülők kellemes pihenést kínálnak. Ljubljanai vár dombtetőn álló vár a legjelentősebb helyi attrakció, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik az óvárosra. A dombra gyalogosan és siklóval mehetünk fel. Ljubljana híres a hídjairól is. A Hármas híd a Ljubljanica folyó partján helyezkedik el és a város érdekes látnivalója. A gyalogoshíd kedvelt helye a turistáknak, mivel nagyon szép fotók készíthetők, különösen esti kivilágításban látványos.  Egy városi legenda szerint a Sárkány híd sarkában álló sárkányok megcsóválják a farkukat, ha egy szűzlány megy át az átkelőn. Azt mondják, hogy csak az járt igazán Ljubljanában, aki lefotózza magát a Sárkányhíd egyik sárkányával.

Tovább utazunk Mariborba. Maribor Szlovénia második legnagyobb városa. Egyik oldalról zöld színfoltot jelent a Pohorje-hegység, melynek oldalain a szőlőültetvények tűnnek fel, másik oldalon pedig a Dráva folyó határozza meg a város arculatát. A régi városmag felejthetetlen élményt ígér: egy séta a Dráva-parton, valamint a reneszánsz és barokk házakkal ékesített óvárosban. Rövid városnézés keretében meglátogatjuk Maribor óvárosát. A Főtéren hangulatos kávéházak várják az elfáradt városnéző turistákat. Hazaindulás késő délutáni órákban. Várható hazaérkezés a 22-23 körül. Az út minden korosztály számára ajánlott. A programok sorrendje változhat.

Belépők: Ljubljana vár oda-vissza sikló jeggyel: 16 Euro/fő, Postojna cseppkőbarlang: 30 Euro/fő, csónakázás ára Bledben kb. 15 Euro/fő, Mária mennybemenetele templom és harangtorony kb. 12 Euro/fő

Részvételi díj: 64.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 49.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

Egyágyas felár: 14.000,- Ft

Vacsora felár: 8.000,- Ft

BBP + Stornó biztosítás: 1.980,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Megtelt
Bled és a Postojnai cseppkőbarlang - 1 éjszaka szállással 1Bled és a Postojnai cseppkőbarlang - 1 éjszaka szállással 2Bled és a Postojnai cseppkőbarlang - 1 éjszaka szállással 3Bled és a Postojnai cseppkőbarlang - 1 éjszaka szállással 4Bled és a Postojnai cseppkőbarlang - 1 éjszaka szállással 5Bled és a Postojnai cseppkőbarlang - 1 éjszaka szállással 6
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.