Utazás kép fő

Húsvét Ünnepe Korfu Szigetén

Időpont: 2025. április 16.- április 23.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 14.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 15.00 órakor                  

Ameddig mi itthon locsolkodással, kaláccsal és sonkával ünnepeljük a Feltámadás ünnepét, addig Korfu szigetén valahogy egészen másként. A görög embereknél a legfontosabb vallási ünnepük alkalmából agyagedényeket dobálnak ki az ablakokból, erkélyekről, hatalmas máglyákat gyújtanak, húsvéti boszorkánynak öltöznek és kakasokat futtatnak az utcákon. A festett vázák vízzel töltve csapódnak a földre és ezzel a rossz időktől szabadulnak meg, sokan az összetörött darabokat hazaviszik, hogy szerencsét hozzanak. A húsvéti ünnep 4 napból áll: Nagypéntek, Nagyszombat, Húsvét Vasárnap, Húsvét Hétfő. Hazánkban ez 4 munkaszüneti napot jelent egymás után és a 2025-ös év abból a szempontból különleges, hogy a katolikus és az ortodox húsvét egy időpontra esik tehát alkalmas az idő arra, hogy meglátogassuk és mi is részt vehessünk ebben a forgatagban ami minden évben turisták százezrei várnak kíváncsian és méltán nevezhetünk a világ egyik legnépszerűbb látványosságának.

Program 

1 nap. Indulás Budapestről emeltszintű, kényelmes buszunkkal Röszke-Evzoni-Igumenica útvonalak érintésével (pihenők beiktatásával, kompozással ) érjük el Korfu szigetét másnap a kora délutáni órákban.

2. nap. Érkezés, szálláshelyek elfoglalása a Blue Waves 3* tengerparti apartmanhotelben, este a szállodában vacsora. Szabadidő másnap reggelig. A szálloda területén bár is található.

3. nap. Nagypéntek Délelőtt egy kiadós svédasztalos reggeli után fakultatív program keretében bemegyünk Korfu városába ahol is a húsvéti liturgiák egyik fénypontja a nagypénteki mise. Nagy áhítattal viszik ki a templomból a virágokkal díszített emlékművet, a hívek meggyújtják gyertyájukat és körmenet fut végig régi templomi énekek kíséretében.  A körmentek 14 órakor kezdődnek Korfu városában. Az egész napos városnézés után visszamegyünk szálláshelyünkre, ahol elfogyasztjuk vacsoránkat.

4 nap. Nagyszombat Korai ébresztő után (reggeli csomag) majd újból indulás a városba reggel 6-kor, hogy részt vehessünk a reggeli körmeneteken és 11 órától kezdődik a cserépdoblás. Visszatérünk a hotelbe ahol lehetőségünk lesz egy kis pihenőre valamint a vacsoránk elfogyasztására, majd újból vissza térünk az éjszakai programokra, fáklyás felvonulásra és az éjféli tűzijáték megtekintésére.

5. nap. Húsvét Vasárnap Egész napos pihenés, felkészülés a másnapi programra. Aznap este a szálláshelyünk éttermében ünnepi vacsora élő zenés programmal.

6. nap. Húsvét Hétfő Húsvét utolsó napján a görög emberek egy kicsit lazábbra fogják magukat, folytatják az ünneplést de kicsit már elcsendesednek. Mi azonban egy bőséges reggeli után még egy utolsó nagy szigettúrán végig járjuk a festői korfui falvakat, megnézzük a Mavroudis olaj manufaktúrát, teszünk egy sétát Perama kis tengeri hídján a reptér mögött, megtekintjük a Vlacherna kolostort, majd pihenésképpen egy jó kávé elfogyasztása egy helyi görög kávézóban. Utunkat Mon Repos (a görög királyi család nyaralója, Fülöp herceg születési helye) felé vesszük majd vásárlási lehetőség a Lazaris manufaktúrában, ahol suvenírek vásárlására is lesz lehetőségünk. Még egy rövid megálló Paleokastricába, ahol megtekintünk egy kolostort, utána visszatérünk szállodánkba és egy kellemes késő esti vacsora elfogyasztása után még gyönyörködhetünk szállodánkból a tenger lenyűgöző szépségében.

7. nap. Svédasztalos reggeli után megkezdjük hazafelé tartó utazásunkat. Érkezés másnap a kora délutáni órákban Budapestre.

Az ár tartalmazza:

Emelt szintű buszos utazás

Blue Waves 3*-os tengerparti szállodai elhelyezés

Félpanzió/reggeli csomag/Ünnepi vacsora                                             

Fakultatív programok

Részvételi díj: 289.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 259.990,- Ft/fő

Egyágyas felár: 63.000.- Ft/fő

Fix ülőhely: 5.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!

undefined ikon
Húsvéti edénydobálás Korfu szigetén busszal 1Húsvéti edénydobálás Korfu szigetén busszal 2Húsvéti edénydobálás Korfu szigetén busszal 3Húsvéti edénydobálás Korfu szigetén busszal 4Húsvéti edénydobálás Korfu szigetén busszal 5Húsvéti edénydobálás Korfu szigetén busszal 6Húsvéti edénydobálás Korfu szigetén busszal 7Húsvéti edénydobálás Korfu szigetén busszal 8Húsvéti edénydobálás Korfu szigetén busszal 9
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.