Pápa várkertfürdő - A Dunántúl Athénja


Időpont: 2021. szeptember 12

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.00 órától

Indulás: 7.30 órakor a Blaha Lujza téri parkolóból

A harmincnégyezer lakosú Pápa Magyarország egyik legszebb barokk városa, amit gyakran a Kisalföld Athénjaként is említenek. A városiasodásban jelentős szerepet játszottak a szerzetesrendek és az itt letelepülő nagybirtokos családok, elsősorban az Esterházyak. A protestánsok tanai szinte a reformáció kezdetétől hódítottak a városban, ez a város lett a protestantizmus harmadik legjelentősebb dunántúli központja. A Főtér és környéke mai napig megőrizte patinás hangulatát, templomai, múzeumai, iskolái a város régi dicsőségéről árulkodnak. A kastély melletti parkban gyönyörű természeti környezetben találjuk a Várkertfürdőt. A Termálfürdő külső és belső medencéi és sokszínű attrakciói egész évben kikapcsolódást, feltöltődést és gyógyulást kínálnak. A pihenésre, feltöltődésre vágyók, valamint a gyógyulás céljából érkező vendégeink ugyanúgy megtalálják a számításaikat, mint a gyermekkel érkező családok. A mai napot a fürdőzésjegyében töltjük el, de előtte néhány kihagyhatatlan látnivaló megtekintésére invitáljuk az érdeklődőket. 

Program

Pápára érkezve egy kis városnézés keretében ismerkedünk a látnivalókkal. Természetesen nem hagyjuk ki a gyönyörűen felújított Esterházy kastély meglátogatását sem. Egy tárlatvezetés során a látogatók bepillantást nyerhetnek a barokk főúri élet hétköznapjaiba és a megelevenedett múlt különleges élményében részesülhetnek. Megidézzük az egykor itt élt grófok és grófnők világát. A főúri enteriőr terek mellett a vezetés része a város történetéről szóló film és a kastély kápolnájának megtekintése is. Egy teljesen új látnivalója a városnak a Pannonia Reformata Múzeum. A sajátos építészeti adottságokat kihasználva az Ótemplomban alakították ki ezt a kiállítást, és egyben a felújított Ótemplomban is gyönyörködhetünk. Azoknak, akik részt vesznek a programon szintén lesz lehetőségük a fürdőben kikapcsolódni, élvezni a fürdőzést. Ehhez egy négy órás fürdőjegy vásárlása kedvezményt is biztosít. Természetesen az egész napot lehet a fürdőben tölteni, vagy a közös program után a város további látnivalóit egyénileg felkeresni. Ehhez a városnézés idején adunk ötleteket.

Belépők: kb. 3.500,- Ft/fő + fürdő belépő: egész napos 3.100,- Ft/fő, 4 órás: 2.500,- Ft/fő. Visszaindulás Budapestre 17-18 óra körül.


Részvételi díj: 10.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 7.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!


Utazás kép 1Utazás kép 2

Jegyfoglalás

Még 20 hely foglalható!

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

7 190 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.