Utazás kép fő

HÓFÖDTE PILISI TÁJAKON

Időpont: 2022. január 23.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.30 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Hegy, folyó és síkvidék találkozik ezen a tájon. Ez a fenséges táj évmilliók alatt formálódott, alakult a most látható együttessé. Legmagasabb kiemelkedése a Pilis tető 756 m. A Pilisben több mint 230 barlangot tartanak számon. De a természet szépségei mellett a történelem gazdagsága miatt is érdemes felkeresni ezt a vidéket. A táj őstörténetéhez tartozik, hogy Budakalászon találtak rá a régészek Európa egyedülálló kocsi modelljére. A középkori keresztény kultúra legszebb emléke a Pilisszentkereszti ciszterci kolostorrom. De ez a terület az egyetlen magyar alapítású rend, a pálosok hazája is.

 Program

Első megállónk Üröm. A település különleges látnivalója József nádor fiatalon elhunyt feleségének, I. Pál orosz cár lányának Alekszandra Pavlovnának sírkápolnája. A nagyhercegnő újratemetése 2004-ben volt a felújított sírhelyen.

Pilisszántó a következő állomás, mely az utóbbi időben valóságos zarándokhellyé vált. Itt egy szakrális sétát teszünk a Csillagösvény nevű tanösvényen a Boldogasszony Kápolnához. A Makovecz Imre által tervezett épület elől csodálatos panoráma nyílik a tájra. A terület legújabb látnivalója az Áldást osztó Jézus szobor, amely a Szikla Színház feletti párkányon kapott helyet. A túra enyhén emelkedő, kb 1 km hosszú.

Dobogókőn a térség legmagasabb pontján, a gyönyörű panorámát biztosító teraszon áll Téry Ödön emlékműve. Egy kellemes séta során megismerhetjük a település további látnivalóit. Betérhetünk a Zsindelyes Vendégházba, melyet Makovecz Imre tervezett. Leereszkedhetünk a Siketnémák Mária Kegyhelyéhez. Innen alig egy km távolságra található a Rezső kilátó, ahonnan az egyik legszebb kilátás nyílik a dunakanyari hegyvidékre.

Pilisszentlélek határában az idilli környezetben elhelyezkedő XIII. századi Pálos kolostor szépen felújított romjaival találkozhatunk, ahol annak idején Nagy Lajos király is megfordult. Kb 1 km jól kiépített, de kissé emelkedő út. Kesztölc – Klastrompuszta. A pálosok ősmonostorát itt építették fel egy XIII. századi épület felhasználásával. A Szent Kereszt monostor a XIV. század elejéig a rend központja volt. Ma a gótikus szerzetesi templom és a kolostorhoz tartozó kápolna falmaradványai láthatók. Dorog – Itt a Reimann Miniverzum nyújt kellemes kikapcsolódást. Az egyedülálló látogatóközpontban különleges makett világ, interaktív elemek, vetítések és egyedi interaktív megoldások állnak a látogatók segítségére abban, hogy megismerjék a Dorogi-medence 222 éves bányászatának történetét. 


Belépő: kb. 1.000,- Ft/fő. Visszaérkezés Budapestre 18-19 óra körül.

Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 6.190,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
HÓFÖDTE PILISI TÁJAKON 1HÓFÖDTE PILISI TÁJAKON 2HÓFÖDTE PILISI TÁJAKON 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.