Utazás kép fő

Reneszánsz élménybirtok Bikalon

Időpont: 2022. augusztus 20.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 8.30 órakor

Program

Az Élménybirtok fallal körbevett, a látogatókat 4 robosztus kapun keresztül utcáira engedő óvárosa különleges hely, ahol valósággal megelevenedik a történelem. Az autentikus épületek között kanyargó utcák élmények sorát rejtik. Egymást érik a középkori iparosok műhelyei, melyek szinte mindegyike kipróbálható. A Főbejáraton áthaladva az időutazás a Mesefaluval veszi kezdetét.

Bemutatásra kerül a magyar falu: A reneszánsz korát megelőző és követő időszak népi építészetének a különböző tájegységekre jellemző falusi háztípusaival találkozhat az ide látogató. A fazekas, a kosárfonó és a kovácsmester műhelyét korhű berendezéssel és a történeti eszközeivel együtt mutatják be.

A faluban van állatsimogató, ahol háziállatok élnek, a falusi csárda, ahol vendégeink kipróbálhatják a falusi étkek elkészítésének módját. Itt felelevenednek a korabeli vidéki élet mindennapjai, ami többek közt a méz, lekvár, sajt, vaj, ecet és sok más finomság házi készítésének titkát tárja fel. Ehhez kapcsolódik a vízimalom, mely korabeli lakomáknak biztosít hangulatos helyszínt.

A városi főtér forgatagából a középkori kaszinóba és jósdába is betérhet a látogató. Itt található a korai középkor szellemét felidéző román-stílusú templom és a kolostor kerengője. Az élményteli időutazásról színészek, statiszták, animátorok, kézművesek, oktatók, madarászok, lovasok gondoskodnak a tematikus elrendezésű birtokon.

A nap folyamán felidéződnek a reneszánsz kor tradíciói, eseményei, melynek maguk a látogatók is részesei lehetnek. Részt vehetnek egy vásári forgatagban és a nap végén sok-sok élménnyel gazdagodva távozhatnak a birtokról. Augusztus 20-án egész napos ünnepi programmal készülnek szervezők. Belépő: kb. 4.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 10.490,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Bikal - Reneszánsz élménybirtok 1Bikal - Reneszánsz élménybirtok 2
Akcióföldön1naposutazas1naposbelfoldivaroslatogatas
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.