Utazás kép fő

SÉTÁLJ A FÁK FÖLÖTT (TREETOP WALK)

ÉS A FÖLD ALATT (BÉLAI-BARLANG)

Időpont: 2022. október 15.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 5.15 órakor

Program

Első állomásunk a Bélai-barlang. Késő délelőtt érkezünk meg. A parkolóból fél órás meredek sétával érjük el a barlang bejáratát, ami körülbelül egy kilométer.

A barlang a Kobylí vrch északi lejtőjén, a Bélai-Tátra keleti részén található a Belianske Tatry Nemzeti Természeti Rezervátumban a Tátrai Nemzeti Park területén. A Bélai-barlang Szlovákia leglátogatottabb idegenforgalmi barlangjai közé tartozik. Érdekes sziklaalakzatjain kívül gazdag cseppkőképződményeiről ismert. Annak ellenére, hogy a barlang természeti érdekességei 125 éve képezik kutatás tárgyát, keletkezésének törvényszerűségei nem minden részletében ismertek. A látogatási útvonal 1370 m hosszú, szintkülönbsége 125 m, az útvonalon 860 lépcső található. A benntartózkodás időtartama kb. 70 perc. A barlang hőmérséklete 5 és 6,3°C között mozog.

A látogatás alkalmával a látogató megcsodálhatja a cseppkő-vízeséseket, pagodaszerű álló cseppköveket, tavacskákat és más képződményeket. Az egyik megálló a Zene-teremben (Hudobná sieň) van, amely nevét a tavacska tükrére csepegő víz hangjáról kapta. A terem kitűnő akusztikája miatt azonban reprodukált klasszikus zenekoncerteket is rendeznek itt.

Belépő: felnőtt: 10 Euro, nyugdíjas 60év felett és diák (diákigazolvány szükséges): 9 Euro (2021 árak)

Barlanglátogatásunk után utazunk a Dél-Szlovákia legújabb turistacsalogató látványosságának számító Fák felett járó ösvényhez. 2017-ben gazdagodott ezzel az újdonsággal a Tátra. A Bélai-Tátra és a Szepesi-Magura között fekvő, Zár (Ždiar) község keleti részén található Bachledka-völgyben. 926 m magasságból elindulunk a felvonóval a fák feletti attrakcióig. A felvonó felső állomása 1180 méter tengerszint feletti magasságban található.

A 24 méter magas 603 m hosszú és 1,8 m széles sétány, ehhez jön még 631 m hosszú kilátótorony mely 32 méter magas spirál alakú, panorámás pihenővel és járható hálóval ellátott építmény, így az ösvény teljes hossza 1234 m. Építéséhez kb. 1000 köbméter fát használtak fel. A sétát a fák koronájában, a helyi természet érdekes információi, adrenalin-megállók és egy 67 m hosszú szárazcsúszda teszik különlegessé.

Teljes panorámában nyílnak meg a szomszédos hegyek, a látvány lenyűgöző. Kilátás nyílik a Bélai-Tátra legmagasabb csúcsaira, a nyugatra emelkedő Holló-kőre (2152 m) és a Siratóra (2146 m). Tiszta időben nem kevésbé szép a panoráma az észak felé található Pieninek felé, az ösvény egy részéről a hegység leghíresebb csúcsa, a Dunajec-áttörés fölé emelkedő, 982 m magasságú Korona-hegy fehér mészkősziklái is jól kivehetőek. Csodás élményekkel visszatérünk az alsó állomásra.

Öltözék, felszerelés: Sport vagy túra cipő. Kényelmes, réteges öltözék. Kis hátizsák, amiben napközben a szükséges dolgokat lehet vinni.

 Aki gyalogosan szeretne felmenni a fák fölötti sétányra, csak normál és jó fizikummal rendelkező utasoknak ajánljuk, mivel a fák felett járó ösvényig gyalog kell felfelé menni. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri valamint mozgásszervi betegség. Gyaloglás/túra előképzettséget nem igényel. Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért.

Belépőjegy az ösvényre: (2021 árak)

Felnőtt belépőjegy: 8 Euro (15 főtől)

Gyerek 3 - 14 éves korig és Nyugdíjas 65 év felett: 7 Euro (15 főtől)

Gyerek 2,99 éves korig: ingyenes

Spirál csúszda (fakultatív):

Felnőtt és gyerek (120 cm felett) jegy - 2 Euro

Felvonó díja oda-vissza: 11 Euro

Chipkártya letét 2 €/kártya.

Hazaérkezés a késő esti órákban.

Beutazási feltételek: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia

Részvételi díj: 15.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.490,- Ft/fő

BBP + Stornó biztosítás: 1.080,- Ft/fő    

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

sk ikon
SÉTÁLJ A FÁK FÖLÖTT (TREETOP WALK) 
ÉS A FÖLD ALATT (BÉLAI-BARLANG) 1SÉTÁLJ A FÁK FÖLÖTT (TREETOP WALK) 
ÉS A FÖLD ALATT (BÉLAI-BARLANG) 2SÉTÁLJ A FÁK FÖLÖTT (TREETOP WALK) 
ÉS A FÖLD ALATT (BÉLAI-BARLANG) 3
Akcióföldön1naposutazas1naposkulfoldiÚjra
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

13 490 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.