Utazás kép fő

SZILVESZTER A MAGAS-TÁTRÁBAN

Időpont: 2024. december 29 - 2025. január 1.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.30 órakor

Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli, 2 fogásos vacsora + saláta)   + szilveszteri mulatságot/vacsorát     

Elhelyezés: 2 ágyas szobákban

A Magas-Tátra a világ legkisebb óriás hegysége és az UNESCO bioszféra-rezervátumai közé tartozik. A hegység számtalan túrázási lehetőséget kínál, kezdők és tapasztaltabbak számára is. Magas-Tátra hegyei közül 6 meghaladja a 2 500 méteres magasságot és további számtalan csúcs található a 2 000 méteres magasság felett.

Program 

1 nap: Indulás reggel 5.30 órakor a Népligetből. Folyamatos utazás, útközben rövid pihenővel délkörül érkezünk meg Poprádra. Lepakolunk a szálláson,  majd busszal indulunk is a Poprád közeli sípályára, (Tatranská Lomnica) Tatralomnicra. Aki nem szeretne síelni, elmegyünk Ótátrafüredre és megnézzük a jégszobrokat, a Tarajkára menő siklóval lehet feljutni a jégtemplomhoz. Ótátrafüreden található még a 2-2,5 km hosszú kizárólag szánkózóknak fenntartott külön szánkópálya. A siklóvasút felső állomásánál szánkót is lehet kölcsönözni, amit a szánkózás végén a lenti állomáson is le lehet adni. Amennyiben nincs hó, a szánkópályát nem lehet használni!A sípálya, Poprádtól 18 kilométerre található.  a Magas-Tátra egyik legrégibb síközpontja. Tátralomic (szlovákul: Tatranska Lomnica) tradicionális tél-nyári üdülőhely, a legmagasabban fekvő síterep Szlovákiában. Legmagasabb síelhető pontja 2190 méteren van, innen egészen 900 méteres magasságig le lehet csúszni, tehát a szintkülönbség is jelentős!

A sípályák teljes hossza körülbelül 12 km. A könnyű pályák közé tartozik a Start és a Bukovská hora, melyek az alsó állomásnál találhatóak, a parkoló közelében. A közepes pályák közé tartozik a következő központrész "Čučoriedka", mely magasabban helyezkedik el az előzőtől. 4 üléses felvonó működik a pályán. Magasabban található a pálya "Generál" részére további lejtőkkel és felvonókkal. A pálya legmagasabb pontja a Lomnici nyeregben található, ahol a tapasztaltabb síelőket meredekebb lejtők és páratlan kilátás várja kétüléses felvonóval. A síközpont Maxiland gyermekparkban várja a legkisebbeket. 3km -es sípályák találhatók, kezdők részére síoktatók, továbbá, ha felszerelés nélkül érkezik a vendég, sí kölcsönző is található. Síelés és szánkózás után irány a szállás és fárasztó napunk után elfogyasztjuk a vacsoránkat.

2 nap: Reggeli után egész napos síelés, szánkózás, kirándulás.

Egész napos síelés vagy szánkózás a Magas-Tátra – Tátralomnici síközpontban. Aki a mai nap is a kirándulást választja a Bélai barlangot. A barlanghoz a parkolóból fél órás meredek sétával érjük el a bejáratot, ami körülbelül egy kilométer. A barlang a Kobylí vrch északi lejtőjén, a Bélai-Tátra keleti részén található a Belianske Tatry Nemzeti Természeti Rezervátumban a Tátrai Nemzeti Park területén. A Bélai-barlang Szlovákia leglátogatottabb idegenforgalmi barlangjai közé tartozik. Érdekes sziklaalakzatjain kívül gazdag cseppkőképződményeiről ismert. Annak ellenére, hogy a barlang természeti érdekességei 125 éve képezik kutatás tárgyát, keletkezésének törvényszerűségei nem minden részletében ismertek. A látogatási útvonal 1370 m hosszú, szintkülönbsége 125 m, az útvonalon 860 lépcső található. A benntartózkodás időtartama kb. 70 perc. A barlang hőmérséklete 5 és 6,3°C között mozog.

A látogatás alkalmával a látogató megcsodálhatja a cseppkő-vízeséseket, pagodaszerű álló cseppköveket, tavacskákat és más képződményeket. Az egyik megálló a Zene-teremben (Hudobná sieň) van, amely nevét a tavacska tükrére csepegő víz hangjáról kapta. A terem kitűnő akusztikája miatt azonban reprodukált klasszikus zenekoncerteket is rendeznek itt. Síelés, szánkózás, kirándulásunk után indulunk a szállásunkra, majd megvacsorázunk.

3. nap: Reggeli után egész napos síelés, szánkózás, kirándulás.

Egész napos síelés vagy szánkózás a Magas-Tátra – Tátralomnici sí központban. Aki a mai nap is a kirándulást választja felkeressük Észak-Szlovákia egyik turistacsalogató látványosságának számító Fák felett járó ösvényt.  Zár (Ždiar) község keleti részén található Bachledka-völgyben. 926 m magasságból elindulunk a felvonóval a fák feletti attrakcióig. A felvonó felső állomása 1180 méter tengerszint feletti magasságban található. Az út gyalogosan is megtehető. A sétány 24 méter magas 603 m hosszú és 1,8 m széles, ehhez jön még 631 m hosszú kilátótorony mely 32 méter magas spirál alakú, panorámás pihenővel és járható hálóval ellátott építmény, így az ösvény teljes hossza 1234 m. A sétát a fák koronájában a helyi természet érdekes információi, adrenalin-megállók és egy 67 m hosszú szárazcsúszda teszik különlegessé. Síelés, szánkózás, kirándulásunk után indulunk a szállásunkra,

18.00 órakor kezdetét veszi a szilveszteri mulatság: aperitif, előétel, főétel, kávé, sütemény, sós száraz keksz, éjfél után korhelyleves, virsli, büfé asztal, éjfélkor 2 fő részére 1 pezsgő. Program: modern és folklór tánccsoport, zene, magyar nyelvű moderátor az est folyamán.

4.nap: Reggeli után, egész napos síelés, szánkózás, kirándulás.

Egész napos síelés, szánkózás, kirándulás. Aki a szállodában szeretne pihenni körülbelül 12 óráig megteheti, majd szabadprogram a hazaindulásig.

Ma a Tátra egyik gyöngyszeméhez, a Csorba-tóhoz látogatunk el. Parkolótól egy könnyed 10 perces sétával érjük el a tavat, melyet körbe is lehet sétálni, 2,6 km körülbelül.  Csorba-tó a második legnagyobb tó a Tátra déli oldalán, a Szoliszkó-gerinc délkeleti vége alatti teraszon, a Furkota- és a Malompataki-völgy torkolata között, nem messze a Menguszfalvi-völgy torkolatától, 1346 m tengerszint feletti magasságban. Egy őskori gleccser vízzé vált maradványa ez a csodálatos fekvésű, 20 hektáros tengerszem, amelyet 2500 méter magasságba nyúló csipkés hegykoszorú övez, s a sziklafalakon még nyáron is láthatunk havat. Óriási élményt tartogat legújabb látványosság, a Tátra-torony, mely 53 méter magas fa és acél szerkezet, kontinensünk legmagasabb kilátója. Tetején a bátrabbaknak is adrenalin-löket az üvegből készült gyalogoshíd és a súlyunk alatt mozgó sodronyos sétaháló, valamint a 61 méter hosszú csúszda azoknak, akik röpke 10 másodperc alatt szeretnének földet érni. A Csorba-tó körüli séta után hazaindulás délután 16-17 óra körül. Hazaérkezés Budapestre, várhatóan 21-22 óra körül.

Javasolt egyéni felszerelés: felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a Magas-Tátra környékén az időjárás igen változékony, ezért az utazást megelőző napokban figyeljék az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsák össze. Nagyon fontos a kényelmes, vízálló és réteges túraöltözet. Javasolt a magas szárú, vízálló és meleg bakancs.

Belépők, felvonó: kb. 70,- €.

Síbérlet ára:

A síbérlet ára naponta változik, dinamikus napijegy kb. 50,- €/nap.

Gopass kártya: 2,- €/fő (nem visszaváltható)

https://sielok.hu/terepcsoport/gopass/

Először regisztrálni kell a gopass oldalán és utána lehet a bérletet megvásárolni! A gopass kártya pedig a helyszínen vehető majd át! Ezt mindenkinek saját magának kell intézni az utazás előtt!

A síbérlet Tatranská Lomnica, Starý Smokovec, Csorbató üdülőhelyein a téli szezon kezdetétől érvényes a kötélpályák nyitvatartási idejében. A nyitvatartásról és a sípályákról a vt.sk oldalon olvashat bővebben.  A síbérlet át nem ruházható, és csak meghatározott időpontra vásárolható meg. Esti síelésre nem érvényes.

Síterep adatok:

Magasság 888 - 2190 m, Szintkülönbség 1302 m, Sípályák hossza 11,8 km, Liftek száma 9

Részvételi díj: 169.990, - Ft/fő + helyszíni költségek

Akciós ár: 139.990, - Ft/fő

(szeptember 15-ig való befizetés esetén, utána 149.990, - Ft/fő)

Az ár tartalmazza: az utazást, szállást (4 nap 3 éjszaka), félpanziós ellátást, szilveszteri mulatságot/vacsorát.

BBP + stornó biztosítás: 5.760, - Ft/fő, síelőknek: foglaláskor kérjük érdeklődjön irodánkban!   

Fix ülőhely: 5.000, - Ft/fő   

Egyágyas felár: 33.000, - Ft/fő

     A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

A programok sorrendje változhat a nyitvatartási idők miatt!!!

undefined ikon
SZILVESZTER A MAGAS-TÁTRÁBAN 1SZILVESZTER A MAGAS-TÁTRÁBAN 2SZILVESZTER A MAGAS-TÁTRÁBAN 3SZILVESZTER A MAGAS-TÁTRÁBAN 4SZILVESZTER A MAGAS-TÁTRÁBAN 5SZILVESZTER A MAGAS-TÁTRÁBAN 6SZILVESZTER A MAGAS-TÁTRÁBAN 7
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.