Utazás kép fő

Széppatak Farm- Bezina-völgyi kisvasút

Letkés – Szob - Márianosztra

Időpont: 2024. április 28.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.30 órakor

Program

A vulkáni eredetű Börzsöny hegység népszerű és kedvelt kirándulóhely, Magyarország harmadik legmagasabb hegysége. Vízfolyásokban gazdag, több mint 300 forrása közül ötven 600 m magasság fölött ered. A Börzsöny vidéke az ember megjelenésétől fogva lakott hely, ennek legrégibb nyomai az új kőkori telepek.

A mai nap elsőként a Széppatak Farmot látogatjuk meg. A Börzsöny első állatkertje közel ezer állattal és sok apró csodával várja látogatóit a Börzsöny egyik legszebb völgyében, Széppatak pusztán. Az üdvözlőitallal és vendégváró falatok elfogyasztása után vezetett túra keretében megismerjük az állatok történetét, részt vehetünk látványetetéseken is. Majd egy farmlátogatás következik, ahol találkozunk a skót felföldi marhákkal és bocikkal. A borzos mackóhoz hasonlatos tehenek csak itt láthatóak Magyarországon. Innen Szobra megyünk, ahol a Börzsöny Múzeum kiállításainak megtekintése után a Bezina – völgyi kisvasúttal teszünk egy utazást. A szűk fél órás utazás során szűk patakmedrek partján, sűrű erdőkben kanyarog velünk a vonat. Márianosztrára érkezve a Magyarok Nagyasszonya bazilika vár minket. A gótikus szentéllyel rendelkező barokk templom ékessége a Fekete Madonna elnevezésű festmény másolata. Külön érdekessége a templomnak, hogy a köré épült egykori pálos kolostor épületeit ma fegyházként hasznosítják. A templom udvarán keresztül jutunk a kiállítótérbe, ahol az egyik részben a pálosok több évszázados hazai történetét ismerhetjük meg. A kiállítás másik része a börtönről és fegyházról szól, ahol az egykori elítéltektől elkobozott tárgyakat és egy élethűen berendezett cellát is megnézhetünk. Hazaindulás előtt érdemes felkapaszkodni a kápolnához, mely a Dunakanyar leglátványosabb Kálváriájához tartozik. A hegytetőre kényelmes, néhol lépcsőkkel könnyített gyalogút vezet. Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül.

Belépők: kb. 3.000,-Ft/fő.

Részvételi díj: 22.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 14.990,- Ft/fő

(Az ár tartalmazza a teljes Széppatak Farmi programot)

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Megtelt
Széppatak Farm- Bezina-völgyi kisvasút
Letkés – Szob - Márianosztra 1Széppatak Farm- Bezina-völgyi kisvasút
Letkés – Szob - Márianosztra 2
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.