Utazás kép fő

FÜRDŐZÉS CSERKESZŐLŐN

KUNSZENTMÁRTONI KIRÁNDULÁSSAL

Időpont: 2022. március 19.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.30 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

A Tiszazug közepén, az Alföld déli részén található a fürdőjéről ismertté és híressé vált Cserkeszőlő, mely Szolnok megye egyik legfiatalabb községe. Hévize rendkívül gazdag ásványi anyagokban, mely elsősorban mozgásszervi, betegségek és nőgyógyászat gyulladások utókezelésére alkalmas, de ivókúrára is sikeresen alkalmazható gyomor és epebántalmak esetében. 

Program 

Elutazás reggel 8.00 órakor a Népligetből. Programunkat Kunszentmárton látnivalóival kezdjük. A város legszebb műemlék középülete a Római katolikus nagytemplom, más néven a Szent Márton plébániatemplom, Kunszentmárton szimbóluma. Majd a Helytörténeti Múzeumot tekintjük meg. Napjainkban már csak kevesen tudják, hogy a múzeumnak otthont adó épület, valaha börtön volt. A Nagykunság minden részéről származó bűnözőket tartottak itt lakat alatt. Mivel a kerület pallosjoggal rendelkezett, halálos ítéleteket is végrehajthattak Kunszentmártonban. Néprajzi, történeti, régészeti emlékek alkották az 1960-as évek végén a gyűjtemény magját. 1969. november 6-án négy cellában és a börtönkápolnában nyílt meg az első kiállítás a Helytörténeti Gyűjteményben. A mai múzeum, az egykori Nagykun kerületi börtön belső terei, a különleges hangulatot árasztó cellák kézműves kiállítások megrendezésére kiválóan alkalmasak.

Kunszentmártoni programunk után Cserkeszőlőn fürdőzéssel és a Csipkeház meglátogatásával töltjük a délutánt. A Csipkeháza 2007-ben nyílt meg, az ország egyetlen / mára országos hírnevű / vert csipke bemutatóterme, ahol a nézelődésen kívül a munkadarabok megvásárolhatók, sőt a csipkekészítés is megtanulható. A kiállításon lakást díszítő vert csipkék, ruhák és ruha kiegészítők is láthatók. Közöttük sok díjnyertes / arany okleveles, Gránátalma díjas, Kézműves remek díjas / alkotásokat láthatnak. A Bemutatóterem két alkalommal kapta meg a Jász- Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Védjegye címet. Csipkeház látogatása után megyünk és kipihenjük a napot a fürdőben. A gyógyvíz magas alkáli-klorid és hidrogén-karbonát tartalmának köszönhetően számos egészségi problémára rendkívül pozitív hatással bír. A víz jótékony hatásainak köszönhetően nagyon eredményesen gyógyíthatók a krónikus mozgásszervi és reumatikus betegségek, valamint a nőgyógyászati bántalmak is. Az élménymedence igazi gyermekparadicsom is. Sodrófolyosó, óriáscsúszda, dögönyözők, légbefúvásos talpmasszírozó és pezsgőfürdő, valamint egy szabadtéri medence kiúszóval tartozik hozzá. Az éhségüket, szomjúságukat csillapíthatják a Napsugár büfében, vagy a fürdő területén, fedett átjáróval ellátott Napsugár étteremben. A galériaszinten pihenőágyak, a medencetérben szauna pihenő szolgálja a kényelmet. Várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül.

Belépők: 1.500,- Ft/fő + Fürdő belépő: 2.400,- Ft/fő, D/NY: 1.900,- Ft/fő. 

Részvételi díj: 10.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 6.790,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
FÜRDŐZÉS CSERKESZŐLŐN
KUNSZENTMÁRTONI KIRÁNDULÁSSAL 1FÜRDŐZÉS CSERKESZŐLŐN
KUNSZENTMÁRTONI KIRÁNDULÁSSAL 2FÜRDŐZÉS CSERKESZŐLŐN
KUNSZENTMÁRTONI KIRÁNDULÁSSAL 3FÜRDŐZÉS CSERKESZŐLŐN
KUNSZENTMÁRTONI KIRÁNDULÁSSAL 4FÜRDŐZÉS CSERKESZŐLŐN
KUNSZENTMÁRTONI KIRÁNDULÁSSAL 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

6 790 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.