Utazás kép fő

Balatonkenese – tátorján virágzás

Balatonlelle-Balatonendréd-Gyugy-Bugaszeg

Időpont: 2024. április 30

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.30 órakor

Program

A Balatonkenese fölé magasodó Soós-hegy 75 méter magas, függőleges löszfala, a jellegzetes magaspart a Balaton keleti szélének leglátványosabb természeti nevezetessége. A környék botanikai ritkasága, a káposztaszerű tátorján áprilisban virágzik, a falu központjából kiinduló tanösvényen végigsétálva fűzzük láncra a látnivalókat, a rejtélyes Tatárlikaktól a löszfal peremén futó úton kapaszkodunk fel a kilátóig, ahol megcsodálhatjuk a tó keleti medencéjére nyíló panorámát. Következő állomásunk Csere János bácsi bugaszegi birodalma téglagalériaként és tanyaként hirdeti magát, de a két szó nem is fedi pontosan azt a rengeteg látni- és hallanivalót, amiben részünk lesz. Ki akart vonulni a világból, hát teremtett magának egy újat a Balatonboglár melletti lankákon. Tágasat, izgalmasat és különöset, ahol még sincs soha egyedül, mert folyton csodájára járnak a kézzel emelt, szürreális birodalomnak. A Balatonboglár melletti háromhektáros birtokon különleges, ritka téglákból emelt egymaga többemeletes múzeumot, emlékművet, harangtornyot, és mellette történelmi emlékparkot rendezett be. Balatonlellén egy helyi nemesi család történetével ismerkedünk. A letűnt nemesi világ mindennapjait hozza közelebb a Szalay család használati tárgyaiból, korabeli bútorokkal berendezett enteriőrökkel berendezett kiállítás. Balatonendréden Kájel Endre református lelkész szervezte meg az első csipke verő tanfolyamot. Az Európa-szerte híres Kájel-csipke legszebb darabjait láthatjuk, csaknem egy évszázad termékeit. Somogy megye egyik gyöngyszeme, a szép állapotban levő Árpád-kori templom Gyugyon. A templom közvetlen közelébe 2000-ben egy Millenniumi parkot létesítettek. Ennek a legattraktívabb eleme a templomhoz vezető különleges kálvária. Budapestre érkezés 19 óra körül. Belépők: kb. 4.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.490,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Balatonkenese – tátorján virágzás
Balatonlelle-Balatonendréd-Gyugy-Bugaszeg 1Balatonkenese – tátorján virágzás
Balatonlelle-Balatonendréd-Gyugy-Bugaszeg 2Balatonkenese – tátorján virágzás
Balatonlelle-Balatonendréd-Gyugy-Bugaszeg 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

13 490 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.