Napsütötte Málta csodái

Időpont: 2021. október 11-18.

Utazás: repülő

Ellátás: reggeli

Program

A Földközi-tenger szigetállama, az egész évben napsütéses Málta maga a megelevenedő történelem 7000 éves múltjával: a civilizáció hajnalából származó emlékek, római katakombák, katedrálisok, erődök, középkori városok, a máltai lovagrend öröksége, mindezeknek tökéletes hátteret biztosítanak a mesés természeti kincsek, és a Földközi-tenger kékje.

A PROGRAM TARTALMAZZA:

Repülőjegy oda-vissza, Repülőtéri illeték, Feladott-és kézipoggyász, check-in, transzferek minőségi szállást 4*-os hotelben, Reggeli, Magyar nyelvű idegenvezetés

Kirándulóprogramok:

Valletta, Mdina, Három város a program szerint.

1. nap

REPÜLÉS MÁLTÁRA

Repülés Budapestről Máltára átszállással. Idegenvezetőnk fogadja Önt, majd transzfer a hotelbe. Szállás: Hotel Santana****

2. nap

VALLETTA

Az egész napos kiránduláson megtekintjük a főváros, a kb. 6000 fős lakosságú, a 16. században, a Johannita Lovagrend által alapított Valletta-t. A rend irányította több mint kétszáz évig Máltát, és az általuk örökül hagyott légkör a mai napig belengi a várost. A Felső Barakka-kertekből mesés kilátás nyílik a Nagy Kikötőre. Meglátogatjuk a barokk Szent János Társkatedrálist (a belépőt az ár tartalmazza). A művészet rajongóinak kihagyhatatlanok az itt található Caravaggio-festmények, a flamand faliszőnyegek. Elsétálunk a Nagymesterek Palotája mellett. Kis vásárlásra is adódik lehetőség. Délután panoráma városnézés keretében Valletta erőd-rendszerét tekintjük meg. Megpillanthatjuk Ta Xbiex és Sliema sétányait is, ahogy a szálloda felé tartunk.

3. nap

MDINA

A mai napon egész napos kirándulásunk Málta középső része felé visz minket. A középkori Mdina utcácskái impozáns bástyákhoz vezetnek, melyek csodálatos kilátást ígérnek. A Csendes Városnak nevezett Mdina-ban mintha megállt volna az idő, így tökéletes helyszínt biztosít a filmeseknek. A Görög kapun át hagyjuk el Mdinát, majd a keresztény katakombák mesélnek letűnt időkről Rabat-ban. Dingli szikláiról letekinteni a tengerre kihagyhatatlan élmény. A San Anton botanikus kert az Elnöki Palota közelében helyezkedik el, melyet kívülről tekintünk meg. Ta Qali kézműves- központjában is töltünk időt, majd a Mosta-ban található Dómot örökíthetjük meg (kívülről).

4. nap

SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV PROGRAM

Málta másik arca (félnapos)

Málta arisztokratikus arca alkot különleges keveréket a 400 éves bortermelő vidékkel. A Palazzo Parisio-t „Miniatűr Versailles”-nak nevezik. Freskói, márvány díszei, festményei elvarázsolják a látogatót. A kert is a választékos pompát tükrözi. Ezt követően Málta egyik vezető borászatát keressük fel, ahol a pincészetben beavatnak a bortermelés titkaiba, majd megkóstolhatjuk a helyi nedűket.

5. nap

SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV PROGRAM

Hagar Qim és mészkő örökség (félnapos)

A program Málta egyik legrégebbi kőfejtőjében kezdődik, melyet turista látványossággá alakítottak. A szigeten évezredek óta nagy hagyománya van a mészkő építészeti céllal történő felhasználásának. Hagar Quim, a prehisztorikus templom-együttes Kr. e. 3600 körül épült. Évezredes pillantását a Földközi-tenger kékségére és Filfla szigetére veti. Amennyiben az időjárás engedi, Wied iz-Zurrieq kikötőjéből hajóval átkelünk (külön fizetendő) a Blue Grottohoz (Kék Barlang), ahol a szikrázó víztükör és a rajta táncot járó napfény elvarázsolja az utazókat.

6. nap

HÁROM VÁROS-KIRÁNDULÁS

A félnapos kirándulás középpontjában a Három Városként emlegetett Vittoriosa, Cospicua és Senglea környéke áll. Vittoriosa-ban sétálunk a történelmi épületek árnyékában, például a lovagok által használt nemesi házaknál. A Senglea-kertből káprázatos, 360 fokos kilátás tárul a látogató elé, a Nagy Kikötővel és a Sant Angelo-erőddel, ahonnét a rend Nagymestere sikeresen verte vissza az 1565-ös török támadást.

7. nap

SZABADIDŐ VAGY FAKULTATÍV PROGRAM

Gozo (egész napos)

Gozo festői lankái, nyugodtsága más benyomást kelt, mint a nagyobb sziget, Málta. Ggantija, a megalitikus templomrom a világ egyik legrégebbi, ember által alkotott építménye, mely szabadon áll. Victoria citadellájának eredete a középkorba nyúlik vissza. A Xlendi-nél található öböl fjordokra emlékeztet. Dwejra festői szépségű. Gozo hírnevét kézműves termékei, többek között csipkéje és kötött ruházati termékei is öregbítik.

8. nap

HAZAUTAZÁS

Transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással Magyarországra

AMIT AZ ÁR NEM TARTALMAZ

Egyágyas szoba felár: 55.990 Ft / fő

Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén

Idegenforgalmi adó

A helyszínen fizetendő, a helyi előírásoknak megfelelően (0,5 euró/fő/éj)

AMIKET AJÁNLUNK ÖNNEK

Vacsoracsomag: 32.990 Ft / fő

Menüs vacsorák a hotel éttermében

Útlemondási biztosítás: 6.900 Ft / fő

Baleset- és poggyászbiztosítás: 4.560 Ft / fő

FAKULTATÍV PROGRAM LEHETŐSÉGEK

Fakultatív programcsomag: 49.990 Ft / fő

Málta másik arca, Hagar Qim és mészkő örökség, Gozo

Részvételi díj: 249.990,- Ft/fő 

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Utazás kép 1Utazás kép 2
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra minden hely elfogyott!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.