Utazás kép fő

Mórahalom-Paprika malom és múzeum-

Szeged-Vadaspark

Időpont: 2024. április 29

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

Elsőként Szegeden, a Vadasparknál állunk meg, mely a természet kertje! Magyarország legnagyobb területű, közel 45 hektáron fekvő állatkertje. természetes környezetben fekszik, a vadasparki tölgyerdő és a Sancer-tó partja önmagában is kellemes és megnyugtató élménnyel szolgál a kirándulóknak. Az állatgyűjteménye viszont annál több izgalmat nyújt, hiszen a nagy állatkerti kedvencek mellett, mint a dél-afrikai oroszlán, a zsiráf, a szurikáta és – 2018 májusától – az ázsiai elefánt, számos igazi ritkasággal is találkozhatnak a látogatók.

Innen Röszkére a Parika Malom és múzeumba látogatunk.  A múzeum különlegessége, hogy egy működő paprikafeldolgozó üzemben hozták létre. A Paprika Malomban kiváló őrleményeket gyártanak és a múzeumban bemutatják a szegedi és magyar paprika kultúra 200 éves történetét, megelevenítve mindazt a kemény munkát, amivel a szegediek létrehozták a magyar konyha alapvető fűszerét. Tavasztól őszig végig sétálhatunk a paprikakerten, paprikát kóstolhatunk és egész évben frissen őrölt paprikát vásárolhatunk.  Innen a Bivalyrezervátumhoz utazunk, mely gyönyörű természeti környezetben, a Nagyszéksós-tó környékén található. A Duna-Tisza közén fellelhető értékes szikes jellegű élőhelyek egyike a mórahalmi Nagyszéksós-tó. Területe körbejárható, gyakran a kerítéshez közel legelésző állatok jól megfigyelhetők, illetve a terület mellett elhelyezett magaslesről az egész táj átlátható. Utolsó állomásunk az Ezer Év Parkja. Kéthektáros szabadtéri kiállítóhely. Területén a történelmi Magyarország építészeti, történeti emlékeit mutatja be 1:25-ös méretarányú makettek formájában. Várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül. Belépők: kb. 8.000, - Ft/fő.

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Mórahalom-Paprika malom és múzeum-
Szeged-Vadaspark 1Mórahalom-Paprika malom és múzeum-
Szeged-Vadaspark 2Mórahalom-Paprika malom és múzeum-
Szeged-Vadaspark 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

13 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.