Utazás kép fő

TOSCANA ÉKKÖVEI

Időpont: 2024. október 19-22

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 4.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 4.30 órakor

Elhelyezés: 3*-os szállodában

Ellátás: reggeli

Program

Toszkána, Itália ezerarcú tartománya, Közép-Olaszországban helyezkedik el.   Összetéveszthetetlen vonalú szelíd dombok, történelmi városok, amelyekben a múlt levegőjét érezzük, ahol mintha megállt volna az idő. Művészeti kincsekben és természeti szépségekben éppúgy gazdag, mint kulináris különlegességekben és varázslatos középkori városkákban. A természet sokféle arcát mutatja meg itt, láthatunk homokos kiépített strandokat vagy vadregényes, sziklás tengerpartokat kristálytiszta vízzel, magas hegycsúcsokat, túrázásra alkalmas ösvényeket vagy termálvizes fürdőket, szőlőkkel teliültetett dombokat, olajfa ültetvényeket és ciprusfákkal vagy kietlen, szinte sivataghoz hasonlító tájakat. 

1. nap: Elutazás a hajnali órákban, találkozás 04.15 órakor a Népligetben, a Planetárium előtt. Utazás rövid pihenőkkel, Szlovénián át az első megállónkig Pistoiág.  A falakkal körülvett gyönyörű középkori városban teszünk egy rövid látogatást. A város Dóm terét az ország egyik legszebb tereként tartják számon. Megcsodálhatjuk a városka legfontosabb épületeit,  a Katedrálist, a Harangtornyot, a Keresztelő kápolnát, a Városházát és a Palazzo Pretoriot. A Dóm teret övező kis utcácskákban sétálgatva, a kézműves műhelyekbe bekukkantva akár különleges szuvenírre is bukkanhatunk. Az esti órákban érkezünk meg a szálláshelyünkre.

2. nap: Mai kirándulásunk első megállója Siena lesz. Siena belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. A gyönyörű gótikus város három összefüggő dombon fekszik. Siena híres a  kagyló alakú főterén rendezett lovasversenyéről (Palioról). Nem hagyjuk ki a város legfontosabb látnivalóit, a Palazzo Pubblicot, Il Campot, Torre del Mangiát valamint a Fontana Gaiat, melyeket kívülről tekintünk meg. Felkeressük a belváros egyik legjelentősebb építészeti alkotását, a Dómot, ahol megcsodáljuk a templom padlózatát, melyet  56 darab, színes intarziával  készült, általában bibliai tematikájú márványkép ékesít. Természetesen nem hagyjuk ki Siena leghíresebb szülöttjének, Szent Katalinnak szülőházát sem. Majd szabadprogram keretében vásárolhatunk a  sienai kézművesek remekműveiből is.  Utunkat folytatva látogatás teszünk San Gimignanoban.  A dombtetőre épült "középkori település" képe már távolról kiemelkedik a toszkán táj lankái közül. Jellegzetes tornyaiból 14 maradt meg teljes pompájában. A „tornyok városában” vásárolhatunk a híres Chianti és Vernaccia borokból is. Végül utolsó állomásunkra érkezünk. Rövid sétát teszünk az etruszk alapítású Volterra középkori hangulatot árasztó belvárosában. Volterra a Medici család,  majd később a Toszkánai Nagyhercegség uralma alá került. Itt találjuk Itália egyik legszebb középkori terét, a Piazza del Priori. Visszaérkezés a szállásunkra az esti órákban. 

3. nap: A mai napunk Toscana legcsodálatosabb városaiban fog eltelni. Először Luccát látogatjuk meg és fedezzük fel egy séta során. Lucca Toscana egyik legszebb városának számít. Itt született az egyik leghíresebb olasz zeneszerző, Giacomo Puccini, a Pillangókisasszony, a Bohémélet, a Turandot és sok más opera alkotója, akinek a szülőháza még mindig látható és látogatható a Szent Mihály templom szomszédságában. Luccát a „99 templom városaként” is ismerik. Szinte minden sarkon rejtőzik egy kis templom. A legfontosabb látnivaló azonban a fákkal borított Torre Guinigi torony, amely fenségesen magasodik a történelmi város fölé. A történelmi óvárosban tett séta során számos gyönyörű látnivaló, festői sikátorok és bájos terek tárulnak elénk. A várost különlegessé teszi a teljes épségében megmaradt 4 km hosszú városfal. Innen  Pisa felé vesszük az irányt. Pisa városában, a Csodák terén megnézzük a büszkén elhelyezkedő hófehér épületeket. A Dómot, Keresztelőkápolnát és a Ferde Toronyot – (A toronyba és a Dómba való bejutás a  szabadidő keretében lehetséges, nem a program része! Belépő: Torony+ Dóm: 20 €, mely nincs benne a programon feltüntetett belépő árak között!) A Campo dei Miracoli  megtekintése után rövid szabadidő. Majd utazás,  az Arno folyó partján fekvő gyönyörű Firenzébe. Firenze, Olaszország legszebb nagyvárosai közé tartozik. A város tekintélyes múltra tekint vissza, hiszen évszázadokon át a Medici-család uralta, 1865-70 között az Olasz Királyság fővárosaként működött. Firenze művészeti és történelmi emlékekben gazdag. A város központját 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Idegenvezetőnkkel gyalogos városnézésünk során a   történelmi városközpont egyedülálló ékességeit fedezzük fel. Megtekintjük a Santa Croce templomot, amit a város pantheonjának is neveznek.  A templom  legjelentősebb sírjai között találjuk Michelangelo sírját is.  Sétánk során elhaladunk a híres Uffizi képtár épülete mellett, és megtekintjük a Piazza Signoria-t valamint a Dóm teret. Fényképet készítünk a város jelképévé vált Ponte Vecchio-ról.  Városnézés után visszautazás a szálláshelyre.

4. nap: A reggeli elfogyasztása után elhagyjuk a szállodánkat, majd a Medici család egyik legszebb és leghíresebb villáját, keressük fel Poggio a Caianoban. Ez a palota a reneszánsz építészet első olyan példája, ahol tökéletes harmóniát alkotnak az ókori építészet sajátos vonásai, a toszkán vidék nemesi udvarházainak jellegzetes építészeti elemeivel.  A reneszánsz villa az UNESCO Világörökség része. A villa megtekintése után séta a csodálatos parkban. Majd megkezdjük utazásunkat  pihenőkkel Olaszországon és Szlovénián keresztül Budapestre.

Belépők: kb. 35 €. Várható visszaérkezés az esti órákban kb. 23-24 óra körül.

Részvételi díj: 159.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 124.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 5.000,- Ft/fő

Városbelépők+helyi idegenvezető (Firenze): 35,- €/fő, autóbuszon kötelezően fizetendő

 BBP + Stornó biztosítás: 5.760,-Ft/fő     

Egyágyas felár: 22.500,-Ft

      Vacsora felár: 22.200,- Ft/ fő/ 3 vacsora     

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
TOSCANA ÉKKÖVEI- 3 éj szállással 1TOSCANA ÉKKÖVEI- 3 éj szállással 2TOSCANA ÉKKÖVEI- 3 éj szállással 3TOSCANA ÉKKÖVEI- 3 éj szállással 4TOSCANA ÉKKÖVEI- 3 éj szállással 5TOSCANA ÉKKÖVEI- 3 éj szállással 6TOSCANA ÉKKÖVEI- 3 éj szállással 7TOSCANA ÉKKÖVEI- 3 éj szállással 8TOSCANA ÉKKÖVEI- 3 éj szállással 9TOSCANA ÉKKÖVEI- 3 éj szállással 10TOSCANA ÉKKÖVEI- 3 éj szállással 11TOSCANA ÉKKÖVEI- 3 éj szállással 12TOSCANA ÉKKÖVEI- 3 éj szállással 13TOSCANA ÉKKÖVEI- 3 éj szállással 14TOSCANA ÉKKÖVEI- 3 éj szállással 15
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.