Utazás kép fő

NÓGRÁDI VADASPARK,

 VÁC ÉS A VERESEGYHÁZI MEDVEOTTHON

Időpont: 2022. augusztus 21.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.30 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

Utunk első állomása Nógrád, ahol elsőként a községnek, majd később a vármegyének nevet adó, romjaiban is lenyűgöző várat keressük fel, amely a környező vidékből hatvan méterre kimagasodó, nagy területű fennsíkot koronázza. Innen a Nógrádi Vadasparkba látogatunk, ahol különleges élményt ígér a traktoros körutazás a park területén. A körséta alkalmával bemutatják az erdei életközösséget, gím és dámszarvasokkal, muflon nyájjal, vaddisznó kondával találkozhatunk természetes élőhelyükön. Ezen kívül trófea bemutató, sok érdekes információ az állatok életéről, és a gazdaságban háziállatok megtekintése egészíti ki a programot. A parkban vadhús vásárlására is lesz lehetőség.

Ezt követően Vácra látogatunk. A város a Dunakanyar bal partjának szellemi és kereskedelmi központja, Pest megye egyik legvonzóbb idegenforgalmi célpontja. A séta során megismerkedünk az ország egyik legszebb barokk terének nevezetes épületeivel, a Városházával, az Irgalmas rendi templommal és kórházzal, valamint a Domonkos templommal. A számtalan látnivaló közül megtekintjük a Váci Székesegyházi Kincstár és Egyházmegyei Gyűjteményt. Felbecsülhetetlen értékű kultúrtörténeti kincseket mutat be az egyedülálló Mementó Mori kiállítás. A látogatók betekintést nyerhetnek a 18. század végi, 19. század eleji temetkezési, ravatalozási szokásaiba. Könnyedebb szórakozást ígér a Váci Mosolyalbum – Sajdik Ferenc gyűjtemény megtekintése. Az egyedülálló életmű egy színes tárlatvezetés keretében kerül bemutatásra.

Utolsó programunk Veresegyházán a Medveotthon meglátogatása lesz, ahol kényelmes sétaúton lehet ismerkedni a park medve lakóival, és akár maciméz kínálásával közel csalogatni őket. A medvéken kívül a másik szenzáció a farkasok kifutója, sőt már rénszarvasok is élnek a farmon. Belépők kb. 5.500,- Ft/fő Visszaindulás 19 óra körül, Budapestre érkezés 20 óra körül.

Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 7.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
NÓGRÁDI VADASPARK,
VÁC ÉS A VERESEGYHÁZI MEDVEOTTHON 1NÓGRÁDI VADASPARK,
VÁC ÉS A VERESEGYHÁZI MEDVEOTTHON 2
Akcióföldön1naposutazas1naposbelfoldi
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.