Utazás kép fő

ADVENT FRAKNÓ ÉS LÉKA VÁRÁBAN

Időpont: 2024. november 30

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

Program

Első megállónk Léka várába vezet, amit 1200 körül emelték a Güns völgye fölé. Napjainkban Ausztria utolsó igazi lovagváraként várja a látogatókat. A várban megtekinthetjük a vártörténeti kiállítást, a középkorban használt kínzóeszközöket, a Templomos lovagok titkos összejöveteleinek helyszínét. A vár legizgalmasabb része a lovagterem, mely a kor legszebb világi építészeti emlékei közé tartozik. A település másik nevezetessége a Szt. Miklós templom, amelyben lépcső vezet le a Nádasdyak kriptájába.

Innen Fraknó várába látogatunk el. A Rozália-hegység keleti nyúlványán, egy magas dolomitsziklán épült vár már messziről vonzza a tekintetet.  A vár egyedülállóan szép fekvése és a várfalakról nyíló csodálatos panoráma mellett, a vármúzeum rendkívül látványos kiállításai miatt is a régió kihagyhatatlan látnivalója. Legutolsó tulajdonosai, az Eszterházyak kezébe a 17. században került, ekkor kapta mai formáját. Az idillikus téli környezetben látogatás teszünk a várban is, mely során a vár történelmi konyhája, a gigantikus fegyvergyűjtemény, mely Európa egyik legnagyobb magántulajdonú fegyvergyűjteménye, valamint a legendás 142 méter mély kút is látható. Advent idején rendhagyó program várja az idelátogatókat. A hangulatos adventi kézműves vásár megtekintése egy különleges élményt ígér.

 Visszaindulás 17 órakor, visszaérkezés Budapestre várhatóan 21 - 22 óra között. Belépő: kb. 35,-Ft/fő

 

Részvételi díj: 22.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 14.990,- Ft/fő

BBP + Stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
ADVENT FRAKNÓ ÉS LÉKA VÁRÁBAN 1ADVENT FRAKNÓ ÉS LÉKA VÁRÁBAN 2ADVENT FRAKNÓ ÉS LÉKA VÁRÁBAN 3ADVENT FRAKNÓ ÉS LÉKA VÁRÁBAN 4ADVENT FRAKNÓ ÉS LÉKA VÁRÁBAN 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.