Siklós - Villány - A vörösbor ünnepe 


Időpont: 2021. október 3.

Utazás: érdeklődésnek megfelelő nagyságú autóbusszal

Találkozás: 6.00 órától

Indulás: 6.30 órakor, Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Magyarország legdélibb fekvésű borvidékét, a Villányi-hegység domboldalait több mint 2000 hektár szőlőültetvény borítja. A híres-nevezetes szőlőtermő tájai közül elsőként itt jött létre az a történelmi borút, ami 25 km hosszúságban, nyolc településen kanyarodva ismerteti meg az érdeklődőket a táj páratlanul értékes látnivalóival. Villány tüzes vörösborairól és modern technológiájáról híres, míg Siklós kissé háttérbe szorult fehérboraival vált ismertté.

Siklósra látogatunk először, ahol megismerkedünk a történelmi nevezetességű várral és a város látnivalóival – többek között – az Europa Nostra díjjal kitűntetett Malkocs-bej dzsámival. A várlátogatás során a későgótika bravúros építészeti elemeit is megcsodálhatjuk, melyen a 15. századi építkezés fennmaradt elemei. Az állandó kiállítások között megtaláljuk az egykori börtöncellákat és kínzókamrát, de egy bormúzeumot és vinotékát is. Látványos a reneszánsz bútorkiállítás, és a középkori fegyvergyűjtemény is. Természetesen a vár történetét bemutató kiállítás is várja a látogatókat. Láthatjuk a várkápolnát, valamint a rózsák kertjét is. A tartalmas program után a közeli Máriagyűdre látogatunk. Máriagyűd a Dél-Dunántúl legismertebb katolikus zarándokhelye, története a XII. századig nyúlik vissza. Fénykorát a XVIII. Században élte, amikor az ellenreformáció idején feléledt Mária-kultusz baranyai központjává vált. A csodaszépen felújított, kéttornyú, barokk stílusú templom és környezete a Villányi-hegység és a híres borvidék kihagyhatatlan látnivalója. Egy különleges építménynél teszünk egy rövid kitérőt. Beremenden a Megbékélés kápolnája nem csak építészetileg különleges, az un. organikus építészet egyik szép emléke, de létrejöttének története is az. Miután megismerkedtünk egyik legkülönlegesebb templomunkkal Villányba igyekszünk, ahol október első hétvégéjén tartják a vörösbor ünnepét. Nem véletlen szokták a települést a bor városaként is emlegetni. Villányban 200 család foglalkozik valamilyen formában borértékesítéssel illetve vendéglátással. Magyarország csúcs vörösborai ezen a dél- baranyai, kis borvidéken születnek, köszönhetően annak is, hogy egyedülálló természetföldrajzi adottságai vannak a szőlőtermesztéshez. Villány főutcájára néz a két sorban elhelyezkedő impozáns pincesor, mely messze földön híres látnivalója. Ilyenkor különösen élénk itt az élet. Új borok, gasztronómiai, kulináris élvezetek, szakmai programok, kézműves vásár várja többek között az ide érkezőket. Várható visszaérkezés Budapestre 21 óra körül. Belépő: kb. 3.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 11.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 8.690,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Utazás kép 1Utazás kép 2Utazás kép 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.