Utazás kép fő

Isztambul extra kiadásban

 Ár: 223.000.- forint/fő

  •  2024.08.05 - 09.

  •  5 nap / 4 éj

  •  2 felnőtt

  •  Kétágyas szoba ( különágyas)

  •  Reggelivel

  •  Repülővel

  •  Egyágyas szoba is foglalható! (Utazási csomagban egyedülállóknak 292.000 Ft.-/fő)

 SZÁLLÁS INFORMÁCIÓK:
• A szálloda elhelyezkedése: Isztambul központi részén
• A szálloda besorolása: 4 csillagos (4*)
• A szállodai ellátás: svédasztalos reggeli

Ár tartalmazza:

 Az utazás teljes költségét, azaz:utazást a Turkish Airlines menetrend szerinti járatával BUD-IST-BUD útvonalon,repülőtéri illetékek,transzfer a repülőtérről a szállodába, majd a szállodából a repülőtérre.

Elhelyezést és az alábbi étkezéseket:utazás első napján reggelit a repülőn,szállást 4 csillagos központi fekvésű szállodában, a szállodában minden reggel svédasztalos reggelit, utazás utolsó napján vacsorát a repülőn.

Egyéb: Isztambul-kártya az utazás idejére, magyarul beszélő csoportkísérő végig a programok alatt,idegenforgalmi adó, a csoport létszámának megfelelő mérető busz a repülőtéri transzferekhez.

Ár nem tartalmazza:

Útlemondási (sztornó) biztosítás, Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás, fakultatív program költsége, helyszínen fizetendő belépőjegyek költsége,személyes kiadások

Programleírás:

1. NAP PROGRAMJA – UTAZÁS ISZTAMBULBA, HIPPODRÓM, KÉK-MECSET
A Turkish Airlines reggeli járatával utazunk Isztambulba. A repülőút hossza nagyjából 2 óra, érkezés a kora délutáni órákban, majd transzfer a szállodába. A szobák elfoglalását követően városnéző sétára indulunk. A szállodától elsétálunk a Sultanahmet-tér irányába. A kb. 15-20 perces sáta alkalmával máris bepillantást nyerhetünk az óváros mindennapi forgatagába. Ízelítőt kapunk abból a nyüzsgésből, milliőből, amely Isztambult a világ egyik legizgalmasabb városává tette. Röpke bepillantást nyerhetünk a Nagy Bazár árusaihoz, s ha nem csak a portékákat mustráljuk, hanem olykor-olykor a fejünk fölé is tekintünk, akkor számtalan helyen az újrafestett, felújított mennyezet mintázatát is megcsodálhatjuk, amely még elegánsabbá teszi Isztambul leghíresebb piacát. Hamarosan meg is érkezünk a Konstantinápolyi Hippodróm térre, ahol római időkben a lovasszekér versenyeket rendezték. Innen tovább sétálunk a Kék Mecsethez (Sultan Ahmed Mecset), amely a belsejét borító kék csempéiről híres. Szálláshelyünkre villamossal térünk vissza. A vacsora szabad program keretében fogyasztható el a környékbeli éttermekben.

2. NAP PROGRAMJA – ELSÜLLYEDT PALOTA, TOPKAPI PALOTA, HAGIA SOPHIA, NAGY BAZÁR
Reggeli a szállodában, majd szabadidő, vagy fakultatív program keretében lehetőségünk lesz ellátogatni az Elsüllyedt Palotához, amely egykor víztározóként működött. A nagyjából egyórás föld alatti programot követően a Topkapi Palota vár ránk, amely a szultánok fényűző rezidenciájaként szolgált négy évszázadon keresztül; maga az épület, valamint lenyűgöző belső terei, nem is beszélve a berendezésről, egytől egyig tanúsítják az Oszmán Birodalom erejét és hatalmasságát. A szállodából gyalog sétálunk el a közeli Sultanahmet téren keresztül a Topkapi Palotához. A palotában tett látogatás visszarepít bennünket az Oszmán Birodalom korszakába, ahol bepillantást nyerhetünk a mindenkori szultán lakhelyére. A látogatást követően megtekinthetjük az “Isteni Bölcsesség” Templomát, azaz a Hagia Sophia- t, amely a bizánci építészet egyik legfontosabb emléke, s Isztambul legősibb vallási épülete. Sötét türkizzöld szőnyeg, aranysárga színű csillár, s a kupola ablakain beszűrődő fények meseszerű hangulatot árasztanak, melytől a kívülről kissé kopottas épület belseje páratlanná válik.
A mozgalmas napot követően villamossal térünk vissza szálláshelyünkre. A vacsora szabad program keretében fogyasztható el a környékbeli éttermekben.

Fakultatív program tartalma: egész napos városnézés a következő látványosságokkal: Ciszterna Bazilika, Topkapi Palota, Hagia Sophia, hajókázás a Boszporuszon: a helyszínen fizetendő. A fakultatív program ára 110 euró/ fő. Minimum létszám: 15 fő.

3. NAP PROGRAMJA – BUYUK ADA-SZIGET
A reggelit a szállodában fogyasztjuk el, majd szabad program, vagy fakultatív program keretében rögtön utána indulunk a kikötőbe, ahonnan az Isztambul közelében fekvő kilenc “kis” sziget egyikére, Büyük Ada szigetére utazunk. A Márvány-tengeren történő kb. másfél órás utat követően megérkezünk a szigetre, ahol az első szembetűnő dolog az lesz, hogy nem látunk majd autót. A sziget igazi felüdülés Isztambul nyüzsgéséből. Igazán finom halételeket lehet kóstolni, bennünket is vendégül látnak egy finom ebédre. A várost elektromos autóval lehet körbejárni, a hangulatos városképet pedig az egymást váltogató történelmi és építészeti stílusú házak adják. A sziget-túra után visszautazás a szálláshelyre. A vacsora szabad program keretében fogyasztható el a környékbeli éttermekben.
Fakultatív program: sziget-túra ebéddel 75 euró/ fő a helyszínen fizetendő. Minimum létszám: 15 fő.

4. NAP PROGRAMJA – SÜLEYMANIYE MECSET, HAJÓKÁZÁS A BOSZPORUSZON, BEYLERBEY-PALOTA
Reggeli a szállodában, majd szabadidő, vagy fakultatív programot ajánlunk. A fakultatív programra jelentkezőkkel nagyjából 10 perces séta után érkezünk meg a Süleymaniye Mecsethez. A mecset Isztambul legnagyobb mecsete volt, ami a híres építesz, Sinan irányítása alatt készült, s talán nem is véletlen, hogy az építész sírhelye is a mecset közelében helyezkedik el. A török filmek kedvelői pedig rendkívül kíváncsiak a mecset mellett helyet foglaló türbére, amely I. (Nagy) Szulejmán, Hürrem és lányuk, Mihrimah nyughelye.
Zegzugos isztambuli utcákon végig haladva érkezünk meg a kikötőbe, ahol hajóra szállunk, majd irány a Boszporusz csatornája. Hajókázásunk alkalmával elhaladunk a Dolmabache Palota és az Ortaköy mellett, valamint a Boszporusz-híd alatt. Lesz egy kis időnk, hogy felfedezzük a Boszporuszról nézve, mi is a különbség Isztambul európai és ázsiai oldala között.
A hajókázást követően ellátogatunk a szultánok egykori nyári rezidenciájába, a Beylerbey Palotába. A palota megtekintésével egyben egy nagyon szép porcelángyűjtemény látványával is gazdagodhatunk. Innen transzfer busszal ellátogatunk a Camilica Mecsethez, majd a Balat-negyed megekintésével zárjuk a napot. A gazdag programot követően visszautazunk a szálláshelyre. A vacsora szabad program keretében fogyasztható el a környékbeli éttermekben.
Fakultatív program: Süleymaniye Mecset, hajókázás a Boszporuszon, Beylerbey Palota 70 euró/ fő a helyszínen fizetendő. Minimum létszám: 15 fő.

5. NAP PROGRAMJA - HAZAUTAZÁS
A hazautazás napjához érkezünk. Az előző napokhoz hasonlóan a reggelit a szállodában fogyasztjuk el és még marad néhány óra, hogy egy kis sétát tegyünk a környéken, vásárolgassunk még pár dolgot, amit haza szeretnénk vinni magunkkal vásárfiaként vagy inni egy habos török kávét, egy meleg almateát, majd búcsút véve a várostól rengeteg élménnyel hazaindulni.
Indulás előtt a szálloda recepciójánál lesz a gyülekező, a szálloda elé érkezik transzfer buszunk, ami a reptérre visz minket. A csomagok leadása után marad még egy kis időnk nézelődni, enni - inni valamit, majd indulunk haza Budapestre.

Hasznos információk:
  REPÜLŐJÁRAT INFORMÁCIÓK
• Isztambulba a Turkish Airlines légitársaság menetrend szerinti járatával utazunk
• Indulás a Budapest Liszt Ferenc Repülőtérről (BUD) reggel 9:05* órakor
• Haza indulás Isztambulból (IST) Budapest Liszt Ferenc Repülőtérre (BUD) 18:35* órakor
• A menetidő kb. 2 óra. Az időeltolódás +1 óra Törökországban
• Kérjük, hogy a repülőgép indulása előtt 2 órával érkezzenek meg a repülőtérre!

• Feladható poggyász: max. 23 kg
• Kézi poggyász: max. 8 kg

Folyadékot csak 100 ml- es vagy annál kisebb tartóban szállíthat az Utas. Egynél több tégelyt (üvegcsét) abban az esetben szállíthat, ha ezek beleférnek egy átlátszó műanyag zárható zacskóba. A műanyag zacskónak zárhatónak kell lennie, s mérete nem haladhatja meg az 1 litert.

Partner irodánk: Mett Travel

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Isztambul 1Isztambul 2Isztambul 3Isztambul 4
LevegőbenPartneri utazásJelentkezés lezárult
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.