Utazás kép fő

KASZÓ - SZENNA - BÖSZÉNFA - IBAFA

Időpont: 2022. június 12.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.15 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

Program

Magyarország egyik legeldugottabb, legvadregényesebb kisvasútja. Kaszó, vagy Kaszópuszta az erdő közepén fekszik, ennél csendesebb, nyugalmasabb hely kevés van, a Duna-Dráva Nemzeti Parkhoz tartozó terület ráadásul védett is, a Baláta-tó – amely jelenleg a vasút végállomása – természetvédelmi terület. Sőt, a vonattal olyan területen haladhatunk át, amely engedély nélkül nem is látogatható. Visszaindulás előtt lehetőség lesz egy sétára a tó környékén.  Kaszón épült fel egy közel 10 méter magas, 124 méter hosszú lombkorona tanösvény, amelyen végigsétálva megismerhetjük a belső-somogyi erdők világát.

Szenna Szabadtéri Néprajzi Múzeumával ismerkedünk, mely egy élő faluban létrejött falumúzeum. A gyűjteménybe áttelepített lakó- és gazdasági építmények Belső-Somogy falvaiból valók, berendezési tárgyai a hagyományos paraszti kultúra eszközkészletét idézik fel. A múzeum területén található Somogy egyik legszebb műemléke, az 1785-ben népi barokk stílusban épült festett, kazettás mennyezetű református templom, mely igazi ékköve a megyének.

Következő állomásunk Bőszénfán a Szarvasfarm. Az 1300 hektáron elhelyezkedő birtok a több mint 1500 gímszarvason kívül számtalan erdei vadnak nyújt otthont. A kialakított útvonalakon végigsétálva a látogatók megismerkedhetnek hazánk vadászható nagyvadfajaival, néhány háziasított -, és néhány egzotikus állattal. Lehetőség van eldugottabb helyek felkeresésére is egy traktor platójáról megfigyelve a vadakat. Mindezt egy Trófeakiállítás megtekintése teszi még élvezetesebbé.

Utolsó látnivalónk Ibafa és a Pipamúzeum. A mondókát, mely Ibafa papjának fapipájáról szól, sokan ismerik. Itt azonban nincs vége a történetnek, mert a nyelvtörőből később operett betétdal is született, majd pipamúzeumot is alapítottak a kis településen. Az ibafaiak szívében a mai napig él a szeretet a dohányzó eszköz iránt, évente rendeznek lassúsági pipaszívó versenyeket. Várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül. Belépő: kb. 5.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 15.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 11.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
KASZÓ-SZENNA-BÖSZÉNFA-IBAFA 1KASZÓ-SZENNA-BÖSZÉNFA-IBAFA 2KASZÓ-SZENNA-BÖSZÉNFA-IBAFA 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

11 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.