Utazás kép fő

KARNEVÁL PTUJBAN

 

Időpontok:         2024. február 11.

Utazás:               autóbusszal

Találkozás:        5.45 órától a Népliget, a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)       

Indulás:              6.00 órakor

 

Program

A Dráva két partján elterülő Ptuj festői kisvárosba érkezve meghatározó az óváros fölé magasodó, gyönyörű reneszánsz kastély látványa, melyet mi is megtekintünk, majd sétálunk a középkori hangulatot árasztó óvárosban (várostorony, Óvárosháza, Orfeusz-kő, stb). Szabad program keretében részt veszünk az évente megrendezésre kerülő ptuji farsangi fesztiválon. Farsangkor a mohácsi busók farsangi népszokásához hasonlóan a szlovén kurentek járják Ptuj utcáit. A báránybőrbe bújt kurentek a körmenettel a tavasz eljövetelét és a termékenységet ünneplik. Sétánkat a vidámság, a jókedv, a móka teszi látványossá és hangulatossá. A rémisztő maszkok, a hangoskodás, zajkeltés mind az ártó szellemek, a halál, a rossz, a hideg elűzésére szolgáltak. Ptuj belvárosa megtelik a "kurentálókkal", a „honi busókkal”, e furcsa, félig emberi, félig állati figurákkal, akik báránybundában, színes lúdtollakkal díszített nagy maszkokban vonulnak végig a városon. Övükre súlyos kolompokat aggatnak, amelyek ugrándozás és tánc közben óriási ricsajt csapva hallhatók lépten-nyomon. A hagyomány szerint ez űzi el a telet, és ébreszti fel a tavaszt. A látványos felvonulás közben sétálgathtnak Ptuj főutcáján, ahol válogathatnak a sok finomság közt. A Szlovéniában egyedülálló turisztikai rendezvényen helyi borokat és ételkülönlegességeket is kínálnak, köztük a híres ptuji fánkot. Miután mi is „eltemettük a telet”, a késő délutáni órákban hazafelé indulunk. Visszaindulás 16.30-17:00 óra között. Érkezés Budapestre a késő esti órákban. Vár belépő: kb. 10-12 €

Részvételi díj: 24.990,- Ft/fő

Akciós ár: 18.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP + Stornó biztosítás: 990,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
KARNEVÁL PTUJBAN 1KARNEVÁL PTUJBAN 2KARNEVÁL PTUJBAN 3KARNEVÁL PTUJBAN 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

18 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.