Utazás kép fő

Agostyán – Kocs – Naszály

Fényes–tanösvény – Csillag erőd

Időpont: 2022. június 5.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 8.00 órakor

Program

Utunk első állomása Agostyán, ahol az Arborétummal ismerkedünk, mely 30,5 hektáron mutatja be fás szárú növényeit. A kertet az év bármely időszakában érdemes felkeresni, hiszen növényritkaságaival egyedülálló esztétikai élményt nyújt minden évszakban. Egész területét a Bocsájtó-patak szeli ketté, a völgy különleges mikroklímájának köszönhetően a nyári melegben is kellemes, hűvös. A kocsi magyar találmány és Kocs községből ered. Ennek a híres találmánynak; a kocsi szekérnek állít emléket a Kocsi Múzeum. A kocsi készítésének fázisai mellett megismertetjük a bognárok és kovácsok eszközkészletét és egy 15. századi kocsi méret-és anyag hű rekonstrukciójában is gyönyörködhetünk. Innen a tatai Fényes Tanösvényre látogatunk. A láprétek és láperdők karsztforrásai mesés vízi világot, egyedülálló növénytársulásokat alkotnak, melyet 1,5 km hosszan, pallók segítségével járhatunk be. Hosszú felújítás után átadták a komáromi erődrendszer tagját, a Csillagerődöt. A tárlaton mintegy háromszáz másolat látható az archaikus görög művészettől a 16. századig a szobrászat legismertebb darabjainak gipszöntvényeiből. A kollekció a Szépművészeti Múzeum képzőművészeti gyűjteménye volt, amely a 20. század elején azzal a céllal készült, hogy a szobrászat átfogó történetét élethű másolatokon keresztül mutassa be a látogatóknak. Hosszú hányattatás után restaurált állapotban kapott itt helyet a kollekció. Hazafelé indulva még útba ejtjük Naszály települést, ahol lehetőség lesz a Mészáros-hegyen álló 11 m magas Erzsébet-kilátóból nyíló Pazar kilátásban gyönyörködni. Várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül. Belépő: kb. 6.000,- Ft/fő.

Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 7.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Agostyán – Kocs – Naszály
Fényes–tanösvény – Csillag erőd 1Agostyán – Kocs – Naszály
Fényes–tanösvény – Csillag erőd 2Agostyán – Kocs – Naszály
Fényes–tanösvény – Csillag erőd 3Agostyán – Kocs – Naszály
Fényes–tanösvény – Csillag erőd 4
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

7 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.