Utazás kép fő

BESZTERCEBÁNYA ÉS A LÉVAI VÁR

Időpont: 2024. október 20.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Besztercebánya, ahol a tündérmesék valóra válnak. Első sorban a történelmével, kultúrájával, természeti szépségeivel és gasztronómiájával vonzza a turistákat. A Zólyomi-medencében, az Alacsony-Tátra lábánál fekvő Besztercebánya (Banská Bystrica) Közép-Szlovákia történelmi és gazdasági szempontból kiemelkedő fontosságú műemlékvárosa. Gyönyörűen felújított főterének északi részéhez kapcsolódik a Várnegyed, melynek kiemelkedő látnivalója a gótikus Mária-templom.  A korábban német templomként is ismeretes épület több átépítést megért, Lőcsei Pál mester gazdagon díszített gótikus szárnyas-oltáráról, kápolnáiról nevezetes.

Program

Indulás reggel 7 órakor a Népligetből. Folyamatos utazás, útközben rövid pihenővel érkezünk meg Besztercebányához. (gyalogos városnézés, kívülről tekintjük meg a látnivalókat) IV. Béla magyar király 1255-ben városi rangra emelte, amely ma az ötödik legnagyobb város Szlovákiában. Megismerkedünk a szépen megújult város látnivalóival. A séta során a Bethlen Gábor házat, a híres Láncos házat az egykor vár területén található Mátyás házat és a közelében található templomokat. Megismerkedünk a Főtér látnivalóival, és teszünk egy sétát a Szlovák Nemzeti Felkelés múzeumának parkjában kialakított haditechnikai skanzenben.

Városlátogatásunk után tovább utazunk a Lévai várhoz.  Léva város legrégibb építészeti emléke, s egyben a város éke a kővár. A gótikus vár romjai a 13. századból származnak. Első ismert tulajdonosa Trencsényi Csák Máté volt.  A vár felső részén a gótikus palota, a legrégebbi bástya és a körbástya maradványai tekinthetőek meg. A körbástya a 19. században nyaralóra lett átépítve. Falak maradványai, sarkak merevítései, a palota gótikus kapuja, vakolat maradványok és erődítések is megtekinthetőek. A várhoz kastély is tartozik, amely napjainkban a Barsi Múzeumnak (Tekovské muzeum) nyújt otthont. Várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül. Belépők: kb. 15,- €/fő

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 990, - Ft/fő    

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
BESZTERCEBÁNYA ÉS A LÉVAI VÁR 1BESZTERCEBÁNYA ÉS A LÉVAI VÁR 2BESZTERCEBÁNYA ÉS A LÉVAI VÁR 3BESZTERCEBÁNYA ÉS A LÉVAI VÁR 4BESZTERCEBÁNYA ÉS A LÉVAI VÁR 5BESZTERCEBÁNYA ÉS A LÉVAI VÁR 6BESZTERCEBÁNYA ÉS A LÉVAI VÁR 7BESZTERCEBÁNYA ÉS A LÉVAI VÁR 8BESZTERCEBÁNYA ÉS A LÉVAI VÁR 9BESZTERCEBÁNYA ÉS A LÉVAI VÁR 10
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.