Reggeli Lipóton – A megújult Mosoni vár - Győr, Munkácsy kiállítás

Időpont: 2022. január 29.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.30 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Program

Mai programunkat egy finom reggeli elfogyasztásával kezdjük Lipóton. (egy édes, és egy sós péksütemény teával) Közben betekintést nyerhetünk a Lipóti Pékség mindennapjaiba. A Látogatóközpont egyik leglátványosabb eleme az üveggaléria, ami úgy lett kialakítva, hogy az ide látogató vendégek figyelemmel kísérhessék a kenyerek és péksütemények látványos útját a liszteszsáktól egészen a csomagolásig.

Innen Mosonmagyaróvárra utazunk, ahol a megújult magyaróvári várral ismerkedünk. A kiállítás szerkezete három lábon áll, követve a vár történetének és funkcióváltásainak fő állomásait, az építéstől napjainkig. A három traktus a felújított vár földszinti termeiben, az építészeti adottságokat kihasználva, térben is jól láthatóan elkülönül. A bemutatás tárlatvezetéssel történik, és filmvetítés is kiegészíti.

Győri látogatásunk apropója egy egyedülálló kiállítás. A kiállítás, mely a legnagyobb magyar festőként élő Munkácsy Mihály páratlanul gazdag életműve előtt tiszteleg, megismételhetetlen élményt adva mindazoknak, akik ellátogatnak az Esterházy-palota kiállítására, mely az évtized időszakos kiállítása Győrben. A kiállítás átfogó képet nyújt Munkácsy Mihály festészetéről, hisz a korai képektől kezdve a drámai erejű alkotásokon, a barbizoni ihletésű tájképeken és a szalonképeken át a nevezetes Krisztus-trilógiához készült előtanulmányokig a Mester minden művészi korszaka képviselteti magát az anyagban. Az anyagban olyan emblematikus művek is helyet kaptak, mint az Ásító inas egész alakos változata, vagy a Krisztus Pilátus előtt vázlata. A látogatás után rövid gyalogos városnézéssel zárjuk kirándulásunkat. Várható visszaérkezés Budapestre 19 óra körül. Belépők: kb. 4.000,- Ft/Fő

Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 9.190,- Ft/fő

(Az ár tartalmazza a reggelit is)

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Utazás kép 1Utazás kép 2Utazás kép 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

9 190 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.