Utazás kép fő

Varázslatos Karácsonyi mese

Postojnai cseppkőbarlang - Ljubjana - Trojane - Maribor

Élő betlehemi jászollal a Postojnai cseppkőbarlangban

 

Időpont: 2024. december 28-29

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 4.45 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.00 órakor

Elhelyezés: 3*-os szállodában

Ellátás: reggeli

Ne maradjon le az egyik legnagyobb és legvarázslatosabb szlovéniai karácsonyi eseményről, melyet a mesés Postojnai cseppkőbarlangban rendeznek hagyományosan. A Postojnai cseppkőbarlangban berendezett Élő betlehemi jászol a világ egyik leglátványosabb karácsonyi élményét nyújtja. A mesés földalatti világban tett 90 perces csodás utazás felejthetetlen élmény az egész család számára. A 90 perc hosszú előadás az 5 km hosszú turistaút mentén látható. Az élőkép első 3,5 km-ét a látogatók a kisvasútról tekintik meg, a 1,5 km hosszú második szakaszon pedig gyalog mennek végig. Az előadás a legkisebbeket is lenyűgözi. Javasolt a kényelmes öltözék és sportcipő, de fázni biztosan senki se fog, mivel a barlangban 10 °C az állandó hőmérséklet.

Program

1 nap: Elutazás 5 órakor a Népliget, Planetárium melletti parkolóból. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Postojnai cseppkőbarlanghoz. A barlang eddig felderített járatainak hossza összesen 24 km, de a turisták előtt csak 5 km áll nyitva. Ebből 3,5 km kisvasúttal és 1,5 km pedig gyalog tehető meg. A barlangban 80-90%-os páratartalom és mindössze 8-10 °C fok van télen-nyáron. Európa legnagyobb és leglátogatottabb klasszikus karsztvidéki barlangja. Különleges élményben lesz részünk, mert részt veszünk az egyik legnagyobb és legvarázslatosabb szlovéniai karácsonyi eseményen, melyet a mesés Postojnai cseppkőbarlangban rendeznek hagyományosan. A berendezett Élő betlehemi jászol a világ egyik leglátványosabb karácsonyi élményét nyújtja. A mesés föld alatti világban tett 90 perces csodás utazás felejthetetlen élményt nyújt. A titokzatos föld alatti szépség a lehető leggyönyörűbb hátteret biztosítja, amit az Anyatermészet türelmesen, évmilliók alatt alakított ki. Több mint 150 helyi színész a kiváló zenészekkel együtt minden évben csodás karácsonyi előadással várja Önöket, mélyen a föld felszíne alatt: 16 bibliai jelenetet mutatnak be az 5 km hosszú turistaút mentén, melyet 2.100 színes égő világít meg. A hagyományos karácsonyi vásár és fényképkiállítás ünnepi hangulatot teremt a Postojnai Cseppkőbarlang Park egész területén.

Élményekkel gazdagodva tovább utazunk Ljubjanába majd elfoglaljuk a szállásunkat. Aki szeretné megcsodálhatja a várost díszkivilágításban. Lilás, modern színeivel valóban egyedi, már-már mesés hangulatot varázsolnak a középkori belvárosi házak és igazán különlegessé teszi az adventi élményt.

2 nap: a reggeli elfogyasztása után gyalogos városnézés során megismerjük Ljubjánát. Európa legkisebb fővárosainak egyike, azonban kellemes kulturális látnivalók sorát kínálja. A monda szerint az aranygyapjút megszerző és hazafelé tartó argonauták vezetője legyőzte az itteni tóban tanyázó sárkányt, később a sárkány vált a város jelképévé. Az óvárosa könnyed sétálással bejárható. Városnézésünk során megnézzük a Szent Miklós székesegyházat, mely a szlovén főváros legismertebb látnivalója. A barokk székesegyház belseje rendkívül gazdagon díszített freskókkal, szobrokkal, valamint a kupola kialakítása is érdemessé teszi a látogatásra. Az óvárosa meredek domb tövében húzódik, amely kacskaringós macskaköves utcákból áll, itt-ott kitűnő állapotban lévő középkori házak láthatók. A Robba-kút, Ljubljana fontos szimbóluma, valamint a 15. században épült Városháza. Az óváros csendes és nyugodt részén található meg a bájos tér a Gornji Trg, ahol a középkori épületekben hangulatos kávézók, éttermek, és teraszos kiülők kellemes hangulatot kínálnak. Ljubljana híres a hidjairól. A Hármas híd a Ljubljanica folyó partján helyezkedik el és a város érdekes látnivalója. A gyalogoshíd kedvelt helye a turistáknak, mivel nagyon szép fotók készíthetők.  Egy városi legenda szerint a Sárkány híd sarkában álló sárkányok megcsóválják a farkukat, ha egy szűzlány megy át az átkelőn. Azt mondják, hogy csak az járt igazán Ljubljanában, aki lefotózza magát a Sárkányhíd egyik sárkányával. Fakultatív programként szabadidőben ajánljuk megtekintésre még a várat. A dombtetőn álló várból gyönyörű panoráma nyílik az óvárosra. A dombra gyalogosan és siklóval lehet felmanni.

Innen tovább utazunk Trojane-ba, ahol megkóstoljuk a híres szlovén fánkot. Az eredeti Trojane-i fánk sárgabaracklekvárral készül, nem olyan gyári kemény édes tömbbel, hanem igazi, házi baracklekvárral. A fánk szlovén neve krofi. Sokkal nagyobb, mint itthon, egy darab, egy komplett  étkezést is helyettesíthet. A fánk Trojane különlegessége és sokféle ízesítésben kapható. Aki nem szereti a fánkot az süteményeket is kóstolhat.

Utunkat folytatva Mariborba, Szlovénia második legnagyobb városába érkezünk.  Egyik oldalról zöld színfoltot jelent a Pohorje-hegység, melynek oldalain a szőlőültetvények tűnnek fel, másik oldalon pedig a Dráva folyó határozza meg a város arculatát. A régi városmag felejthetetlen élményt ígér: egy séta a Dráva-parton, valamint a reneszánsz és barokk házakkal ékesített óvárosban. Rövid gyalogos városnézés keretében meglátogatjuk Maribor óvárosát. A Főtéren hangulatos kávéházak várják az elfáradt városnéző turistákat.   Hazaindulás késő délutáni órákban. Várható hazaérkezés a 22-23 körül. Az út minden korosztály számára ajánlott. A programok sorrendje változhat.

Belépők:

Postojna cseppkőbarlang, mely tartalmazza az előadást is,  felnőtt jegy: kb. 35 Euro/fő, diák jegy: kb.27 Euro/fő, gyerek jegy ( 6-15 ) kb. 20 Euro/fő, kisgyerek jegy (0-5 ) kb.6 euro/fő.

Részvételi díj: 68.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 59.990,- Ft/fő

Egyágyas felár: 14.500,- Ft

Vacsora felár: 9.900,- Ft      

BBP + Stornó biztosítás: 2.880,- Ft/fő    

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

undefined ikon
Varázslatos Karácsonyi mese
Élő betlehemi jászollal
- 1 éj szállással 1Varázslatos Karácsonyi mese
Élő betlehemi jászollal
- 1 éj szállással 2Varázslatos Karácsonyi mese
Élő betlehemi jászollal
- 1 éj szállással 3Varázslatos Karácsonyi mese
Élő betlehemi jászollal
- 1 éj szállással 4Varázslatos Karácsonyi mese
Élő betlehemi jászollal
- 1 éj szállással 5Varázslatos Karácsonyi mese
Élő betlehemi jászollal
- 1 éj szállással 6
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az elfogadom gombra kattintva elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.