Utazás kép fő

JÉGKATEDRÁLIS A TÁTRÁBAN

Időpont: 2023. március 4.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.15 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 5.30 órakor

A Magas-Tátra a világ legkisebb óriás hegysége és az UNESCO bioszféra-rezervátumai közé tartozik. A hegység számtalan túrázási lehetőséget kínál, kezdők és tapasztaltabbak számára is. Magas-Tátra hegyei közül 6 meghaladja a 2 500 méteres magasságot és további számtalan csúcs található a 2 000 méteres magasság felett.

Program

Indulás reggel 5.30 órakor a Népligetből. Folyamatos utazás Ótátrafüredre, útközben rövid pihenővel. Érkezés a délelőtti órákban a Tátra egyik legkedveltebb üdülőhelyére. A nap további részében szabad program keretében lehet a következő lehetőségek közül választani: szánkózás az erre kijelölt pályákon; (1 órás szánkóbérlés 8 €, kaució is lehetséges kb. 20 €, az árak tájékoztató jellegűek) a Tarajkára menő siklóval lehet feljutni a jégtemplomhoz, illetve innen egy sétával érhető el a Tarpataki-vízesés, amely szintén különleges látványt nyújt, amikor magára ölti „téli öltözékét”.

Miután visszatérünk a hegyről, autóbuszra szállunk és ellátogatunk a Tátra egyik gyöngyszeméhez, a Csorba-tóhoz. A Csorba-tó a második legnagyobb tó a Tátra déli oldalán, a Szoliszkó-gerinc délkeleti vége alatti teraszon, a Furkota- és a Malompataki-völgy torkolata között, nem messze a Menguszfalvi-völgy torkolatától, 1346 m tengerszint feletti magasságban. Egy őskori gleccser vízzé vált maradványa ez a csodálatos fekvésű, 20 hektáros tengerszem, amelyet 2500 méter magasságba nyúló csipkés hegykoszorú övez, s a sziklafalakon még nyáron is láthatunk havat. A Csorba-tó körüli séta után 17 órakor indulás hazafelé. Várható érkezés Budapestre 22-23 óra között. Hrebienok sikló: kb. 15,- € (az ár, tájékoztató jellegű)

Jégkatedrálisról: 10. alkalommal kerül megrendezésre/megépítésre. Az idei évben egy egyedülálló vallási épület a Jeruzsálemi Szent Sír-templom lesz a téma. 225 tonna jégből épült fel. „A művészek ügyes kezeinek köszönhetően Adam Bakoš vezetése alatt egy olyan építmény keletkezett, amely rengeteg szimbolikát rejt magában. A fájdalom útjának szimbóluma, amelyet Jézus tett meg a keresztúton, különböző világi felekezetek kápolnáival.” A jégtemplomba a látogatók számára ismét díjmentes a belépés.

Részvételi díj: 19.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 14.990,- Ft/fő

BBP + stornó biztosítás: 990,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

sk ikon
JÉGKATEDRÁLIS A TÁTRÁBAN 1JÉGKATEDRÁLIS A TÁTRÁBAN 2JÉGKATEDRÁLIS A TÁTRÁBAN 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Sajnos az utazásra már nem lehet jegyet foglalni!

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.