Utazás kép fő

Kányavári sziget – Bivaly rezervátum és Balatonfenyves

Időpont: 2023. augusztus 05.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 5.45 órától a  Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 6.00 órakor

Valaha a Balaton nyílt vizű öble volt a helyén, amely idők folyamán hordalékkal feltöltődött és lapos sás – és nádtengerré vált. Az 1922. évi vízrendezést követően csupán fél négyzetkilométeres szabad víztükör maradt, a többit elborították a vízinövények. A helyzet az 1980-as évek közepétől változott meg, amikor megépült az 1870 hektár kiterjedésű új tó. A Kis-Balaton madárvilága a Kányavári-szigettől jól megfigyelhető. Gazdag flórája, faunája és madárvilága Európában is egyedülálló értéket képvisel.

Program

Első állomásunk a Kányavári sziget. Megtapasztalhatják a Kis-Balaton különleges vízi világát, láthatják a növény és állatvilágot. Megfigyelhetik a vízimadarak fészkelését, hallhatják a békák „hangversenyét”. A szigetre vezető különlegesen ívelt, fa szerkezetű híd már önmagában is egyedi élményt nyújt. A szigeten kialakított tanösvény információs táblái bemutatják a Kis-Balatont, az itt előforduló növényeket, állatokat. A két kilátóból távolabbra is tekinthetnek az érdeklődők, szinte a teljes Hídvégi tó belátható. A 15 állomásból álló tanösvény hossza kb. 1,5 km. A sziget bebarangolása után tovább utazunk a Zalakomártól nem messze fekvő Kápolnapusztára, amelynek kiemelkedő látványossága az itt található bivalyrezervátum. Itt él hazánk legnagyobb látogatható bivalycsordája. Kitáblázott sétaút vezet végig, a kicsiket állatsimogató és játszótér is várja. Az istállóban régi fotográfiák és a hagyományos bivalytartás eszközei tekinthetők meg. A fogadóépületben berendezett tárlat a Kis-Balaton gazdag élővilágát mutatja be. A rezervátumlátogatás után átbuszozunk Balatonfenyvesre, ahol szabadprogram keretein belül körülbelül 2 óra fürdőzésre nyílik lehetőségük a csodálatos Balatonban. A frissítő fürdő után kis-vonatozunk Fenyvesről Somogyszentpálra. A kisvasút több vonalból állt, ma már csak a 14 kilométeres Somogyszentpáli szakasz használható, melyen az év minden napján közlekednek a vonatok. Buszunk Somogyszentpálon fog minket várni. Vonatozás után indulunk haza Budapestre. Belépők: kb. 2.500,- Ft/fő. Várható visszaérkezés 20-21 óra körül.

Részvételi díj: 17.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 13.490,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
Kányavári sziget – Bivaly rezervátum és Balatonfenyves 1Kányavári sziget – Bivaly rezervátum és Balatonfenyves 2Kányavári sziget – Bivaly rezervátum és Balatonfenyves 3Kányavári sziget – Bivaly rezervátum és Balatonfenyves 4Kányavári sziget – Bivaly rezervátum és Balatonfenyves 5Kányavári sziget – Bivaly rezervátum és Balatonfenyves 6Kányavári sziget – Bivaly rezervátum és Balatonfenyves 7
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

13 490 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.