ADVENT FÉNYEI

Pannonhalma és Győr 

Időpont: 2021. december 11.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.30 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Program

Ezer évvel ezelőtt Géza fejedelem Itáliából és Csehországból érkező bencés missziósokat telepített le Pannónia Szent Hegyén. A szerzeteseket Szt. István a keresztény eszmék terjesztésével és az európai kultúra meghonosításával bízta meg. A Szt. Márton tiszteletére emelt monostor századokon át a magyar egyházi és kulturális élet egyik fellegváraként működött. A Pannonhalmi Bencés Főapátság 1996-ban ünnepelte fennállásának ezredik évfordulóját. A tárlatvezető végigkíséri a vendégeket az apátság látogatható részein: bemutatja az apátsági templomot, az altemplomot, a kerengőt a könyvtárat, és a nemrég átadott kincstárat.

Délután Győrt keressük fel. Sétánk során kívülről megismerkedünk a városházával, a színház épületével, a Karmelita templommal és kolostorral, valamint a belváros számos szép műemléki épületével. Belülről pedig felkeressük a Káptalandomb látnivalóit: a Bazilikát, Szent László Nagyváradról elmenekített hermáját, az Egyházmegyei Könyvtár és Kiállítóteret és az Apor Vilmos emlékkiállítást. A Káptalandomb, a Duna és Rába találkozásánál fekvő hordalékkúp Győr legősibb része, mai képe majd három évezredes fejlődés eredménye. 2020. március 24-én nemzeti emlékhellyé nyilvánították. Vállalkozóbbak a torony tetejére is feljuthatnak, ahonnan Győr panorámájában gyönyörködhetnek. Programunk végeztével természetesen lehetőség lesz az adventi vásár forgatagában sétálgatni. A Széchenyi téren, ahol már állni fog a város karácsonyfája, a Betlehem, az óriási adventi koszorú, a Mikulás szánja, és a többi jól megszokott ünnepi kellék. A belvárosi utcákon a fényfüzérek mellett az idén is láthatóak lesznek a különböző, kivilágított formák. A Megyeháza téren a megszokott vásári hangulat, a Baross úton a gasztronómia, a Széchenyi téren a meghittebb programok és a kézműves vásár, míg a Dunakapu téren a szórakoztató attrakciók kapnak főszerepet.

Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül.

Belépők: kb. 5.500,- Ft.


Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 6.490,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

Utazás kép 1Utazás kép 2Utazás kép 3
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Még 37 hely foglalható!

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 24 órán belül a megadott emailcímre küldjük el (hétvégén a következő munkanap).

Utazás ára
(felárak nélkül):

6 490 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.