Utazás kép fő

NAGYKŐRÖS-TISZAKÉCSKE

A „MÖGGY” ÜNNEPÉN

Időpont: 2022. június 25.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett) 

Indulás: 8.00 órakor

Program

Ma először Csemő településre látogatunk, amely arról is nevezetes, hogy az ország egyik legvirágosabb települése.  Itt él és alkot Orisek Ferenc fafaragó, a népművészet mestere. Életművének egy része állandó kiállítás keretében látható. Következő programunk helyszíne Tiszakécske. Itt, a Közép-Tisza mentén mintegy 60 hektáron élesztették újjá a Holt-Tisza holtágának élővilágát. Ennek részeként került kialakításra a 2,5 kilométeres, 12 megállóval megépült Nádirigó tanösvény. A kényelmesen bejárható, rendkívül látványos cölöp sétányon vezető út a Holt – Tisza gazdag élővilágát mutatja be. Tiszakécskén újra üzembe helyezték a Tisza-parton 1,6 km hosszú, keskenynyomtávú pályán közlekedő Tiszakécskei kisvasutat, mely a Tisza legnagyobb teljes kanyarulatát bejárja. Lehetőség lesz az ötszintes Tisza parti kilátóból is megcsodálni ezt a tájat. Mai programunkat Nagykőrösön fejezzük be, ahol ezen a napon a -„möggy” ahogy itt mondják - ünnepét tartják. Megismerkedünk az Arany János Gyűjtemény gazdag anyagával is, ahol a helytörténeti kiállítások mellett a város híres lakójának, Arany Jánosnak az emlékeivel is találkozunk. A nagykőrösi meggynek nincs párja. Lehet az leves, sütemény, befőtt, lekvár formájában vagy éppen frissen szedve. Az ízes falatok és italok fogyasztása közben színes programcsokor: főzőverseny, bor-, pálinka-, szörp és ételbemutatók, elismert hazai fellépők teszik még kerekebbé ezt a napot. Várható visszaérkezés Budapestre 20-21 óra körül. Belépő: kb. 3.000,- Ft/fő

Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő 

Akciós ár: 9.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő

A program változtatásának jogát fenntartjuk!!!

hu ikon
NAGYKŐRÖS-TISZAKÉCSKE
A „MÖGGY” ÜNNEPÉN 1NAGYKŐRÖS-TISZAKÉCSKE
A „MÖGGY” ÜNNEPÉN 2NAGYKŐRÖS-TISZAKÉCSKE
A „MÖGGY” ÜNNEPÉN 3NAGYKŐRÖS-TISZAKÉCSKE
A „MÖGGY” ÜNNEPÉN 4NAGYKŐRÖS-TISZAKÉCSKE
A „MÖGGY” ÜNNEPÉN 5
Megosztás
Tweet

Jegyfoglalás

Felár megfizetés vállalása mellett lehetőség nyílik, hogy a kiválaszthassa melyik ülőhelyen szeretnének utazni
(Az együtt utazókat és egy felszállási helyen felszállókat természetesen egymás melletti vagy mögötti ülőhelyekre ültetjük.)

A visszaigazolásokat 1 munkanapon belül a megadott email címre küldjük el.

Utazás ára
(felárak nélkül):

9 990 Ft

🍪 Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. A weblap további böngészésével elfogadja az adatvédelmi tájékoztatót.